Parteneriate româno-americane pentru un act medical de calitate în spitalele din Sectorul 1 al Capitalei

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a demarat în Baltimore, Maryland, negocierile cu reprezentanţii uneia dintre cele mai cunoscute instituţii medicale din Statele Unite ale Americii – Spitalul „John Hopkins” – pentru stabilirea unui parteneriat strategic cu spitalele din Sectorul 1. Parteneriatul are ca obiect derularea unor programe de schimb de experienţă profesională (stagii efectuate de medicii din Sectorul 1 la Spitalul „John Hopkins”, precum şi de colegii lor americani, la instituţiile medicale din sector).

Colaborarea medicală româno-americană va fi axată pe două specialităţi de a căror îmbunătăţire calitativă România are mare nevoie: bolile cardiovasculare (principala cauză a deceselor în ţara noastră) şi tratamentul arsurilor. În acest sens, primarul Sectorului 1 a purtat discuţii cu Dr. Salim Aziz, profesor de chirurgie cardiacă la Universitatea „George Washington”, medic cu o vastă experienţă şi pe zona clinică, şi pe zona administrativă.

Primarul Sectorului 1 s-a întâlnit şi cu Todd Stottlemyer, director executiv al „Inova Personalized Health”, una dintre cele mai mari companii private din domeniul medical şi unul dintre cei mai mari contribuitori la bugetul local al Capitalei S.U.A., Washington. Pe tot teritoriul Statelor Unite, „Inova” deţine 100 de unităţi spitaliceşti la care lucrează peste 10.000 de angajaţi.

„Vom folosi experienţa celor de la Inova în proiectul nostru de construire a spitalului de urgenţă Sf. Vasile cel Mare. De aceea, am discutat cu dl. Stottlemyer aspecte ce ţin modul de organizare al unei unităţi spitaliceşti, atât din punct de vedere arhitectural, cât şi funcţional, toate vizând asigurarea unui act medical de calitate, în condiţii optime pentru pacienţi şi pentru medici. Ne-am angajat să continuăm contactele şi să punem bazele unei cooperări permanente”, spune primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari