Terapie ocupaţională prin tehnica modelării hârtiei pentru persoanele cu dizabilităţi din Sectorul 6

Voi ştiţi să transformaţi o simplă bucată de hârtie într-o mică operă de artă?

George Rusu, un tânăr de 19 ani care a reuşit să depăşească dizabilitatea prin creativitate, deţine tainele acestui meşteşug. Şi a hotărât să împartă cu alţii bucuria de a realiza ceva cu propriile mâini, răspunzând prompt la invitaţia Centrului de Consiliere Psihosocială Persoane cu Dizabilităţi din Sectorul 6.

Aşa a avut loc astăzi, 13 martie 2018, primul atelier de origami 3D şi quilling organizat sub bagheta tânărului artist, în beneficiul persoanelor care frecventează centrul din Bdul Iuliu Maniu, nr. 101.

15 persoane cu dizabilităţi şi cinci aparţinători ai acestora au avut şansa de a privi cum mâinile îndemânatice ale lui George transformă colile de hârtie într-o lume delicată, în miniatură, populată cu flori, oameni şi animale. Şi au decis că vor şi pot să înveţe noua artă care i-a fascinat.

- Articolul continua mai jos-

Organizate periodic, atelierele de modelat hârtie din cadrul Centrului de Consiliere Psihosocială Persoane cu Dizabilităţi din Sectorul 6 vor completa seria de activităţi de terapie ocupaţională destinate beneficiarilor, în scopul abilitării şi integrării lor sociale.
Centrul oferă cercuri de dans şi terapie prin muzică, ateliere de obiecte confecţionate manual, modelaj şi pictură, consiliere psihologică individuală şi pentru familie, activităţi recreative şi de petrecere a timpului liber.

George Rusu, un fost beneficiar al serviciilor pe care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 le acordă copiilor cu autism din comunitate, se alătură astfel celor care se implică şi ajută persoanele cu dizabilităţi să se cunoască şi să descopere lumea din jurul lor.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari