Investigaţii PET-CT gratuite la Centrul integrat de medicină nucleară din Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”

Toţi pacienţii asiguraţi în sistemul naţional de asigurări de sănătate îşi pot face gratuit, începând de miercuri, investigaţii imagistice PET-CT la Centrul integrat de medicină nucleară din Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”

Informații pentru pacienți:

În vederea efectuării investigaţiei PET-CT la care ati fost programat, vă rugăm să vă prezentaţi cu 30-45 minute inainte de ora stabilită cu urmatoarele documente:

– Cartea de identitate, buletinul sau paşaportul (certificatul de naştere în cazul copiilor sub 14 ani);

- Articolul continua mai jos-

– Dosarul medical incluzand toate documentele referitoare examinarea PET-CT incluzand biletele de externare din spital, protocoale operatorii scrisori medicale, rezultatul (inclusiv CD/film) al altor examinări imagistice

– radiografii, CT, RMN, PET – CT;

– Copie a Deciziei CNAS cu privire la decontarea investigaţiei în sistemul de asigurări de sănătate* in cazul in care investigatia este decontata care sa aiba bifata mentiunea aprobat insotita de cardul sau adeverinţa de asigurat/coasigurat/ talonul de pensie.

PREGĂTIREA PENTRU INVESTIGAŢIE
– Cu 24 de ore inainte de scanare este indicat să consumaţi alimente cu un conţinut scăzut de carbohidraţi (se va intrerupe consumul de dulciuri, pâine, paste făinoase, mazăre, fasole, sucuri, alcool etc.). Este indicat sa consumati cel putin 2 l de apă plată.

– În ultimele 6 ore dinaintea examinării nu aveţi voie să mâncaţi NIMIC si nici să consumaţi lichide precum (cafea, ceai , alte băuturi dulci sau carbogazoase, etc.). Este indicat consumul de apă plată.

– În cazul în care examinarea este programată după-amiaza, puteţi lua un mic dejun cu 6 ore înainte de ora prezentării dumneavoastră pentru scanare (este indicat consumul de legume, carne şi lactate).

- Articolul continua mai jos-

– Tratamentele medicamentoase trebuie administrate fiind interzisa insa administrarea de perfuzii cu glucoza sau de medicamente care contin zahar cu minim 6 ore inainte de scanare (de ex. siropul de tuse).

– In cazul pacientilor diabetici este necesare administrarea insulinei/medicatiei antidiabetice orale cu minim 4 ore inainte de scanare.

– La pacientii diabetici, glicemia trebuie mentinuta sub 150 mg/dl. Dacă glicemia dumneavoastră nu se menţine sub limita de 150 mg/dl vă indicăm să consultaţi medicul dumneavoastră specialist în diabet, pentru schimbarea schemei de tratament.

– Sunt interzise activitatile fizice si sportive cu cel putin 24 ore înainte de examinare. – Investigaţia PET-CT durează în medie 2 – 3 ore din momentul prezentarii pana cand veti putea parasi laboratorul.

– Examinarea PET-CT se poate face: o la minim 2-3 luni după radioterapie; o la minim 2-3 săptămâni după chimioterapie; o la minim 6 săptămâni după o intervenţie chirurgicală.

Examinarea PET-CT nu va fi efectuată pacientelor care sunt însărcinate. Accesul gravidelor si al copiilor mici (sub 7 ani) in Laboratorul de Medicina Nucleara este interzis. Dacă există suspiciunea stării de graviditate, pacienta va informa personalul medical la sosirea în departamentul PET-CT.
Rezultatul examinarii insotit de CD va fi disponibil scris in 24-48 de la efectuarea scanarii.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari