fbpx
Acasă Ştiri Medicale Eveniment dedicat Zilei Mondiale a Persoanelor cu Sindrom Down

Eveniment dedicat Zilei Mondiale a Persoanelor cu Sindrom Down

În perioada 20-22 martie 2018 se organizează în cadrul Complexului Cultural Sportiv Studențesc Tei un eveniment cultural-sportiv dedicat Zilei Mondiale a Persoanelor cu Sindrom Down din România. Pe lista participanților se înscriu 200 de tineri cu dizabilități, reprezentanți ai ONG-urilor partenere din București și din peste 15 orașe ale țării.

Evenimentul este organizat de Asociația Down Plus București, în parteneriat cu Federația Româna de Fotbal, Complexul Sportiv Studențesc Tei, Fundația Inimi Generoase, Uniunea Studenților din Romania, Primăria Municipiului Bucuresti, Primăria Sector 5 prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” Sector 5, Crucea Roșie Sector 2, Edenred și DGASMB.

Pe data de 20 martie 2018, tinerii cu dizabilități vor participa la un tur ghidat al Palatului Parlamentului, al Palatului Cotroceni și al Grădinii Botanice. Ziua se va încheia cu o petrecere cu tematică tradițională, la care interpreți de muzică populară, trupa de dans popular a Asociației Down Plus București, Ansamblul de călușari al Asociației Colorăm Zâmbete din Sectorul 5 și Trupa de dans românesc Larisa și Marin Barbu vor susține un spectacol pentru persoanele cu dizabilități.

Articolul continua mai jos

Data de 21 martie reprezintă nucleul evenimentului, care va fi deschis la ora 9.00 printr-o defilare a celor 30 de delegații participante la eveniment. Cei 200 de sportivi cu dizabilități vor concura apoi la sporturile: fotbal, baschet, bocce, atletism și tenis. Crucea Roșie Filiala Sector 2 va susține o serie de ateliere de prim ajutor la finalizarea probelor sportive. Evenimentul sportiv se va încheia prin premierea fiecărui participant în parte.

Seara de 21 martie va fi marcată prin „Parada Talentelor” organizată de Fundația Inimi Generoase. Parada va începe la ora 16.00 în cadrul Velveto Ballroom, unde fiecare ONG participant va prezenta câte un moment artistic. La acest eveniment, vedetele vor fi chiar persoanele cu dizabilități.
Ziua Mondială a Persoanelor cu Sindrom Down se sărbătorește pe data de 21 martie a fiecărui an. Acesta este un eveniment dedicat conștientizării Sindromului Down, dar și incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități. Anul acesta, evenimentul a ajuns la cea de-a XIII-a editie, și, conform Down Syndrome International, tema propusă pentru acest an este „What I Bring to My Community”.

Spectacol la Cluj-Napoca, dedicat persoanelor cu dizabilități

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ce este  hepatita? Ce înseamnă viral?

Hepatita reprezintă inflamația ficatului. Inflamația are loc în urma distrugerii celulelor (hepatocite). Termenul viral...

Cancerul de colon, o boală tratabilă

Cancerul de colon este a doua cauză de mortalitate dintre toate tipurile de cancer...

Fasceita plantară – ce este și cum o tratezi

Obișnuim să spunem că „ne doare călcâiul”, dar nu știm că atunci ne confruntăm...

Laringita – cauze, simptome și tratament

Laringita reprezintă o inflamație a mucoasei laringiene  cu o etiologie foarte variată. Rareori este...

Alimentația pacientului în timpul radioterapiei

Radioterapia, ca orice tratament oncologic, poate avea efecte secundare (greață, vărsături, diaree, mucozită, disfagie...

Ce este cataracta? Tipuri de cataractă, simptome, tratament

Ce este cataracta? Cataracta este reprezentată de încețoșarea (sau opacifierea) lentilei ochiului, cristalinul, care...