Primăria Capitalei va primi de la Guvern ultima suprafață de teren pentru construirea Spitalului Metropolitan

Primarul General, Gabriela Firea, a anunţat că textul Ordonanţei de Urgenţă, prin care Guvernul va trece în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti ultima suprafaţă de teren necesară construirii Spitalului Metropolitan, a fost redactat şi urmează să intre pe circuitul de avizare.
Primarul General, Gabriela Firea: „Dau o veste bună locuitorilor din Bucureşti şi Ilfov. Visul nostru de a avea un mare spital metropolitan va fi îndeplinit. Ieri seară, grupul de lucru interministerial, la care am participat şi eu, şi-a încheiat activitatea la Guvern, iar redactatarea textului OUG a fost finalizată. Începând de astăzi, acest text va intra pe circuitul de avizare, iar până al finalul lunii acesteia va intra în şedinţa de Guvern, pentru aprobare. Urmează demararea în regim de urgenţă a studiului de prefezabilitate, prin intermediul căruia vom stabili foarte clar care este modalitatea de realizare a acestui Spital Metropolitan, modalitatea de achiziţie publică: licitaţie sau concesiune, adică fonduri proprii ale Municipalităţii sau atragerea unei investiţii private”.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat în luna februarie folosirea terenului bazei RATB din Soseaua Pipera nr. 55, sector 2, pentru construirea Spitalului Metropolitan. Spitalul ar urma să aibă aproximativ 1200 de paturi. Noul Spital Metropolitan va avea în vedere realizarea de secţii pentru care în Bucuresti există deficit de paturi, respeciv oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari