fbpx

Incendiu la secția ATI a Spitalului de Urgență Alba Iulia. Focul a pornit de la o lumânare aprinsă pentru un pacient decedat

Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit în această dimineață, la ora 04.32 pe str. Revoluției 1989 din municipiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un salon al secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Alba.

Pompierii militari au acționat cu două austospeciale de stins incendii, o autospecială de salvare de la înălțime 42 m, două ambulanțe SMURD (B2 și C), 5 ofițeri și 15 subofițeri. La fața locului s-a deplasat și grupa operativă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba pentru coordonarea intervenției.

În urma acestui incendiu au rezultat două victime, una cu arsuri la nivelul membrelor superioare și inferioare și una intoxicată cu fum. Ambele victime au primit prim ajutor medical și au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe Alba. În salon se afla o persoană decedată anterior, nu ca urmare a incendiului.

Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc deschis în spații închise (chibrituri și lumânare). O Infirmieră ar fi aprins o lumânare pentru un pacient decedat, aceasta a căzut și a aprins pătura și linoleumul din salon.

- Articolul continua mai jos-

Victima cu arsuri la nivelul membrelor superioare și inferioare a fost transportată cu o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Alba la Spitalul de Arși din București.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână