fbpx
Acasă Ştiri Medicale Auzul, un dar. Nu-l ignora!

Auzul, un dar. Nu-l ignora!

Peste 380 de copii cu probleme auditive din întreaga țară au beneficiat în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018 de diverse servicii medicale în cadrul Secției ORL a Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, furnizate cu ajutorul echipamentelor moderne ultraperformanate achiziționate prin proiectul Auzul, un dar. Nu-l Ignora!. Au fost asigurate, printre altele, controale otomicroscopice, timpanotomii, intervenții pentru montarea de tuburi Diabollo, diferite tipuri de evidări petro-mastoidiene, dar și operatii chirurgicale mai complexe. Până în iunie 2018, în această etapă a proiectului se va ajunge în total la 500 de copii cu probleme ale aparatului auditiv care vor beneficia de tratamente la cele mai înalte standarde, realizate cu noile echipamente.

Dotarea secției a fost realizată în 2017 printr-o finanțare de peste 135.000 de euro, asigurată prin parteneriatul Fundației Vodafone România cu spitalul și cu Asociația Smiling Faces, investiția fundației fiind de 90.000 de euro, prin programul „Connecting for Good”. Noile echipamente cu care a fost dotată anul trecut Secția ORL a spitalului includ un microscop operator Zeiss, un senzor pentru monitorizarea nervului facial, freze chirurgicale și instrumentar pentru cofochirurgie, necesare blocului operator al secției.

Tot în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018, medicii implicați în proiectul „Auzul, un dar. Nu-l Ignora!” au participat la cursuri de pregătire, ateliere de lucru, congrese naționale și internaționale de instruire în tehnici chirurgicale.

Articolul continua mai jos

Proiectul Auzul, un dar. Nu-l Ignora! a fost lansat în 2016 și a debutat prin înființarea laboratorului de audiologie din cadrul secției. De la începutul proiectului până în prezent, aproape 900 de copii au beneficiat în total de diferite proceduri medicale realizate cu noile echipamente ale laboratorului și ale blocului operator – testări audiologice, intervenții și tratamente moderne.

În prezent, peste 2 milioane de persoane din România au funcția auditivă alterată. Ponderea nou-născuților afectați de surditate este de 1-3 copii la 1.000 de nașteri. Lor li se adaugă cei ale căror probleme au survenit în urma diverselor afecțiuni sau accidente.

Auzul, un dar. Nu-l Ignora! este un proiect care urmărește, printre altele, educarea populației în vederea conștientizării necesității efectuării screeningului auditiv postnatal și a testărilor audiologice performante. Acesta a debutat prin înființarea laboratorului de audiologie din cadrul Secției ORL a Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, laborator care și-a început activitatea în august 2016.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,918FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Eczema – simptome, cauze și tipuri de tratament

Denumită și dermatită, eczema reprezintă una dintre cele mai comune afecțiuni dermatologice. Deși apare...

Obstrucția intestinală – semnele care trebuie să te alerteze

Obstrucția intestinală nu este o problemă pe care s-o iei ușor, deoarece cauzează dureri...

Operația de ligamente – când se impune și care sunt avantajele

Ligamentoplastia (operație de ligamente) este o procedura des întâlnită, ruptură de ligamente fiind de...

Ce este sindromul Williams? Cauze, diagnostic, tratament

Ce este sindromul Williams? Sindromul Williams este o tulburare genetică ce afectează dezvoltarea sistemului...

Boala de reflux gastro-esofagian – Cauze, factori de risc, tratament

Auzim adesea despre persoane care suferă de boala de reflux gastro-esofagian şi totuşi nu...

Hipertensiunea arterială – cauze și tratament

Hipertensiunea arterială (HTA) contribuie la apariția a peste jumătate din bolile cardiovasculare și  este...