fbpx
Acasă Ştiri Medicale Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea si Primarul Dan Tudorache au prezentat structura Spitalului...

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea si Primarul Dan Tudorache au prezentat structura Spitalului de Urgenţă “Sfântul Vasile cel Mare”

Cel mai modern spital de urgenţă din Capitală va avea 1015 paturi şi linii de gardă pentru toate specializările medicale. Astăzi, primarul Dan Tudorache, şi ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, au prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, structura preliminară a Spitalului de Urgenţă “Sfântul Vasile cel Mare” ce urmează să fie construit şi dotat de Primăria Sectorului 1 pe terenul de 7,2 ha din Şos. Bucureşti-Târgovişte nr. 10.

În noua unitate medicală vor fi relocate Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, precum şi secţia de pediatrie a Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului “Alessandrescu-Rusescu”.

Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare” va funcţiona într-o clădire eficientă energetic şi va avea 37 de săli de operaţie, 60 de linii de gardă şi 100.000 m2 construiţi (celelalte construcţii însumează aproximativ 30.000 m2). De asemenea, spitalul va fi prevăzut cu două heliporturi care vor facilita accesul pacienţilor aflaţi în stare gravă la asistenţă medicală de calitate.

Articolul continua mai jos

Investiţia va fi suportată integral din fondurile Primăriei Sectorului 1 şi este estimată a fi de aproximativ 300 milioane “Principalii beneficiari ai acestui proiect sunt locuitorii Capitalei şi nu numai. Este timpul ca pacienţii şi personalul medical să beneficieze de un spital la cele mai înalte standarde. Este extraordinar că Primăria Sectorului 1 finanţează integral noul spital de urgenţă şi îi mulţumesc, cu această ocazie, domnului primar pentru determinarea cu care se implică în acest proiect”, a declarat ministrul sănătăţii, Sorina Pintea.

Până în prezent, a fost elaborat studiul de prefezabilitate şi a fost depus, spre aprobare, la Comisia de Urbanism a Primăriei Municipiului Bucureşti, Planul Urbanistic Zonal. Se estimează că lucrările vor începe în octombrie 2019 şi vor dura aproximativ 4 ani.

Investiţia se va derula în baza unui protocol de colaborare cu Ministerul Sănătăţii încheiat în toamna anului trecut. Primăria Sectorului 1 va asigura, din resurse proprii, investiţia în construirea şi dotarea noii unităţi medicale. Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţie toate informaţiile, va asigura sprijin de specialitate pentru edificarea structurii medicale şi va emite, la finalul lucrărilor, ordinul de mutare a sediilor celor trei spitale.

Cele trei spitale vor fi relocate întrucât actualele amplasamente nu mai corespund necesităţilor actuale: secţii subdimensionate, platformă investigaţională învechită, secţii lipsă, locuri de parcare insuficiente etc.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,210AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ce este dependența de internet? Tipuri, efecte negative, tratament

Ce este dependența de internet? Cu toate că internetul este astăzi parte integrantă a...

Limfomul Burkitt – simptome, diagnostic, tratament

Limfomul Burkitt are particularitatea de a avea o origine virală. Este un limfom non-Hodgkin,...

Infiltrații intraarticulare cu acid hialuronic

Infiltrații intraarticulare cu acid hialuronic - ce trebuie să știi. Despre această tehnică medicală...

Consilierea nutrițională în cancerul de sân

Consilierea nutritionala în cancerul de san este foarte importantă în susținerea unui tratament chimioterapic. Este...

Boala de reflux gastro-esofagian – Cauze, factori de risc, tratament

Auzim adesea despre persoane care suferă de boala de reflux gastro-esofagian şi totuşi nu...

Tuberculoza Pulmonară: Simptome, factori de risc, tratament și prevenție

Tuberculoza (TBC) este o boală infecto-contagioasă larg răspândită în întreaga lume, cauzată de bacteria...