Fiipregătit.ro, platforma naţională de pregătire pentru situaţii de urgenţă

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă au lansat joi, 1 martie, platforma naţională de pregătire pentru situaţii de urgenţă, fiipregătit.ro.

Platforma, dezvoltată de Civictech şi susţinută de Electrica, îşi propune să devină locul de referinţă pentru educarea şi informarea populaţiei în domeniul dezastrelor, dar şi în cazul oricăror situaţii de urgenţă.

Fiipregatit.ro va ajuta cetăţenii să înţeleagă mai bine riscurile şi îi va informa asupra măsurilor de prevenire şi comportamentului pe care trebuie să-l aibă în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru. Acest proiect este necesar având în vedere faptul că, în ultimii ani, suntem martorii unor intensificări ale situaţiilor de urgenţă de tot felul, atât pe plan internaţional cât şi pe plan local. În astfel de situaţii-limită câteva secunde pot schimba totul, iar reacţia rapidă şi educată a celor afectaţi este esenţială pentru supravieţuire.

Platforma fiipregatit.ro cuprinde următoarele funcţionalităţi:
– ghiduri informative pentru situaţii de urgenţă (cutremur, inundaţii, prim ajutor, caniculă, viscol, avarii la reteaua electrica sau pericole de electrocutare); – trusa de supravieţuire: reprezintă un plan detaliat cu recomandări pentru supravieţuire, de la pregătirea unui rucsac pentru situaţii de urgenţă, stabilirea unor puncte de întâlnire cu familia în caz de dezastru, până la materiale care pot fi imprimate astfel încât oricine să aibă la îndemână informaţii esenţiale, dacă nu funcţionează căile de comunicare clasice (telefon, internet);
– campaniile derulate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cum ar fi Nu tremur la cutremur, RISC – Siguranţa nu e un joc de noroc! sau FOC – Flăcările Omoară Copii.

- Articolul continua mai jos-

Fiipregatit.ro este o platformă web uşor accesibilă care se bucură şi de o versiune şi pentru mobil, în condiţiile în care un studiu al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) arată că, în România, trei sferturi dintre utilizatori accesează zilnic sau aproape zilnic mediul virtual prin intermediul internetului mobil. De aceea, fiipregatit.ro a fost dezvoltat pro-bono de echipa de profesionişti a Civictech, un start-up non-guvernamental şi non-profit pornit în primavara lui 2017.

„FiiPregatit.ro marchează unul dintre primele proiecte realizate în regim de colaborare deschisă şi transparentă între sectorul public şi cel privat din România şi demonstrează că voluntarii din sectorul IT&C pot ajuta concret autorităţile din România, punând la dispoziţie cunoştinţele lor de specialitate şi experienţa în design, programare, comunicare ş.am.d. Prin astfel de iniţiative dezvoltate voluntar în comunitatea CivicTech vom continua digitalizarea serviciilor publice din România şi implicarea directă a cetăţenilor în proiecte dedicate societăţii.” – a declarat Lucian Stuparu, Preşedinte CivicTech România.

Platforma fiipregatit.ro va fi în permanenţă îmbunătăţită, prin adăugarea de informaţii relevante furnizate de toate structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari