1000 de elevi au participat la Simularea Concursului de Admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Grigore T. Popa’ Iaşi

Duminică, 4 martie 2018, a avut loc prima ediție din acest an a Simulării Examenului de Admitere, organizată de Societatea Studenţilor Medicinişti din Iaşi(SSMI), Societatea Studenților Stomatologi din Iaşi (SSSI), Societatea Studenţilor Farmacişti din Iaşi (SSFI), Asociaţia Studenţilor Bioingineri (ASB) şi Societatea Studenţească de Chirurgie din România (filiala Iaşi), în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Grigore T. Popa’ din Iaşi.

Simularea Examenului de Admitere este organizată bianual şi are scopul de a veni în ajutorul viitorilor studenţi, pregătindu-i pentru susţinerea concursului din luna iulie. La această primă ediţie, aproximativ 1000 de elevi s-au familiarizat cu atmosfera unui examen important şi şi-au evaluat cunoştinţele dobândite până în prezent.

Dintre aceştia, peste 800 au optat pentru Facultatea de Medicină, 150 elevi pentru Facultatea de Medicină Dentară, 60 participan?i pentru Facultatea de Farmacie şi 50 pentru Facultatea de Bioinginerie Medicală.

Pe parcursul a 3 ore, participanţii înscrişi au susţinut un test alcătuit din întrebări tip grilă de Biologie, Fizică, Chimie sau Matematică. În acest an, întrebările la care au răspuns elevii au fost realizate în mod exclusiv de cadrele didactice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie ,,Grigore T. Popa” din Ia?i. Peste 150 de voluntari ai Societăţilor Studenţeşti din cadrul universităţii au fost mobilizaţi pentru a lua parte la organizarea simulării conform metodologiei actuale.

- Articolul continua mai jos-

Subiectele, grilele cu răspunsurile corecte şi rezultatele se regăsesc pe site-ul http://simulare-admitere.ssmi.ro. De asemenea, aici se vor putea accesa informaţiile necesare elevilor referitoare la cea de-a doua Simulare a Examenului de Admitere, ce va avea loc în data de 12 mai. Aceasta va fi ultima ?ansă a elevilor de a-şi verifica nivelul cunoştinţelor acumulate pe parcursul anului, înainte de concursul final.

Universitatea de Medicină ?i Farmacie ‘Grigore T. Popa” din Iaşi a stabilit şi anunţat calendarul pentru concursul de admitere, ce va avea loc în data de 25 iulie 2018.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari