fbpx
Acasă Ştiri Medicale 1000 de elevi au participat la Simularea Concursului de Admitere la Universitatea...

1000 de elevi au participat la Simularea Concursului de Admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Grigore T. Popa’ Iaşi

Duminică, 4 martie 2018, a avut loc prima ediție din acest an a Simulării Examenului de Admitere, organizată de Societatea Studenţilor Medicinişti din Iaşi(SSMI), Societatea Studenților Stomatologi din Iaşi (SSSI), Societatea Studenţilor Farmacişti din Iaşi (SSFI), Asociaţia Studenţilor Bioingineri (ASB) şi Societatea Studenţească de Chirurgie din România (filiala Iaşi), în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Grigore T. Popa’ din Iaşi.

Simularea Examenului de Admitere este organizată bianual şi are scopul de a veni în ajutorul viitorilor studenţi, pregătindu-i pentru susţinerea concursului din luna iulie. La această primă ediţie, aproximativ 1000 de elevi s-au familiarizat cu atmosfera unui examen important şi şi-au evaluat cunoştinţele dobândite până în prezent.

Dintre aceştia, peste 800 au optat pentru Facultatea de Medicină, 150 elevi pentru Facultatea de Medicină Dentară, 60 participan?i pentru Facultatea de Farmacie şi 50 pentru Facultatea de Bioinginerie Medicală.

Articolul continua mai jos

Pe parcursul a 3 ore, participanţii înscrişi au susţinut un test alcătuit din întrebări tip grilă de Biologie, Fizică, Chimie sau Matematică. În acest an, întrebările la care au răspuns elevii au fost realizate în mod exclusiv de cadrele didactice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie ,,Grigore T. Popa” din Ia?i. Peste 150 de voluntari ai Societăţilor Studenţeşti din cadrul universităţii au fost mobilizaţi pentru a lua parte la organizarea simulării conform metodologiei actuale.

Subiectele, grilele cu răspunsurile corecte şi rezultatele se regăsesc pe site-ul http://simulare-admitere.ssmi.ro. De asemenea, aici se vor putea accesa informaţiile necesare elevilor referitoare la cea de-a doua Simulare a Examenului de Admitere, ce va avea loc în data de 12 mai. Aceasta va fi ultima ?ansă a elevilor de a-şi verifica nivelul cunoştinţelor acumulate pe parcursul anului, înainte de concursul final.

Universitatea de Medicină ?i Farmacie ‘Grigore T. Popa” din Iaşi a stabilit şi anunţat calendarul pentru concursul de admitere, ce va avea loc în data de 25 iulie 2018.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,190AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Colica biliară – Cauze, simptome, complicatii, tratament

Ce este colica biliară? Colica biliară se manifestă prin dureri abdominale constante sau intermitente...

Băuturile dulci și cancerul. Cât de periculoase sunt sucurile cu zahăr?

Un studiu realizat în Franța a demonstrat că băuturile dulci și cancerul sunt într-o...

Artroplastia totală a cotului (proteza de cot)

Artroplastia totală a cotului este o procedura chirurgicală complexă și , în prezent, efectuată...

Bolile stilului de viață. Prof. dr. Nicolae Hâncu: „Omul mai degrabă ia medicamente decât să se mişte, decât să fie atent la ce mănâncă”

Bolile stilului de viață explicate de catre Prof. dr. Nicolae Hâncu. Epidemia mondială de obezitate...

Accident vascular cerebral (AVC) – Simptome, tratament și recuperare

Accident vascular cerebral (AVC) - Definiție și clasificare Accidentul vascular cerebral sau atacul cerebrovascular reprezintă...

Varicele, la confluența dintre estetic și suferință

Varicele reprezintă o mare problemă a zilelor noastre, atât din punct de vedere fizic,...