fbpx
Acasă Ştiri Medicale Rolul Rezonanţei Magnetice in hipertensiunea pulmonară", în cadrul CVASIC - SCJU Sibiu

Rolul Rezonanţei Magnetice in hipertensiunea pulmonară”, în cadrul CVASIC – SCJU Sibiu

Vineri, 2 martie, laboratorul de imagistică medicală din structura “Centrului de Cercetare invazivă şi non-invazivă în domeniul patologiei vasculare la adult” (CVASIC) al SCJU Sibiu a găzduit un atelier de lucru (workshop) având ca temă “Rolul Rezonanţei Magnetice in hipertensiunea pulmonară”.

Workshop-ul a fost moderat de către Dr. Anca Florian, medic specialist cardiolog, din cadrul Spitalului Universitar Munster, Germania şi Dr. Monica Yepez, medic radiolog în cadrul CVASIC – SCJU Sibiu. La eveniment au participat, de asemenea, şi Şef lucrări Dr. Gabriela Eminovici, medic şef al Secţiei Cardiologie I a SCJU Sibiu respectiv Şef lucrări Dr. Minodora Teodoru, medic şef al Secţiei Cardiologie II a SCJU Sibiu precum şi numeroşi medici rezidenţi şi studenţi.

În cadrul workshop-ului, pacienţii cu patologie cardio-pulmonară care s-au încadrat ca subiecţi în tema de cercetare, au beneficiat de examinări de înaltă performanţă efectuate cu sistemul RMN din dotarea CVASIC.

Articolul continua mai jos

Este pentru al doilea an consecutiv când CVASIC este implicat activ în astfel de ateliere practice, cu scopul explorării noninvazive a pacienţilor cu patologie cardiovasculare prin rezonanţă magnetică.

Workshop-ul “Rolul Rezonanţei Magnetice in hipertensiunea pulmonară” este parte a simpozionului Phader Spring Forum, manifestare ştiinţifică cu participare internaţională cu tematica “Hipertensiunea pulmonară”, care se desfăşoară perioada 2-3 martie la Sibiu.

Simpozionul este organizat de Societatea Română de Cardiologie (SRC), în colaborare cu Facultatea de Medicină din cadrul ULB Sibiu şi cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, cu sprijinul Secţiei Clinice de Cardiologie I şi II şi al “Centrului de Cercetare invazivă şi non-invazivă în domeniul patologiei vasculare la adult”. Temele abordate de către participanţi sunt: funcţia şi disfuncţia ventriculului stâng la pacienţii cu hipertensiune pulmonară arterială, hipertensiunea pulmonară secundară medicamentoasă şi hipertensiunea pulmonară la consumatorii de droguri.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se află sub autoritatea Consiliului Judeţean Sibiu, pe baza Hotărârii nr. 93/2010 a Consiliului Judeţean Sibiu.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,941FaniÎmi place
1,080AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Gonartroza – Ce este, factori de risc, tratament

Gonartroza reprezintă localizarea reumatismului degenerativ cronic la nivelul articulației genunchiului. Deși este o afecțiune frecventă,...

Albirea prematură a părului este un semn de longevitate

Cercetătorii spanioli au descoperit că albirea prematură a părului este un semn de longevitate....

Imunitatea – definiție și rol. Când scade și cum o creștem?

Cu siguranță mulți dintre noi au început deja să ia diverse vitamine pentru a-și...

Albirea dinților – cum se face și când este recomandată

Albirea dinților este unul din cele mai cerute tratamente estetice în cabinetele medicilor stomatologi....

Ce este schizofrenia? Cauzele și factorii de risc ai schizofreniei

Ce este schizofrenia? Schizofrenia este o afecțiune mentală serioasă și cronică care afectează modul...

Consilierea nutrițională în cancerul de sân

Consilierea nutritionala în cancerul de san este foarte importantă în susținerea unui tratament chimioterapic. Este...