Rolul Rezonanţei Magnetice in hipertensiunea pulmonară”, în cadrul CVASIC – SCJU Sibiu

Vineri, 2 martie, laboratorul de imagistică medicală din structura „Centrului de Cercetare invazivă şi non-invazivă în domeniul patologiei vasculare la adult” (CVASIC) al SCJU Sibiu a găzduit un atelier de lucru (workshop) având ca temă „Rolul Rezonanţei Magnetice in hipertensiunea pulmonară”.

Workshop-ul a fost moderat de către Dr. Anca Florian, medic specialist cardiolog, din cadrul Spitalului Universitar Munster, Germania şi Dr. Monica Yepez, medic radiolog în cadrul CVASIC – SCJU Sibiu. La eveniment au participat, de asemenea, şi Şef lucrări Dr. Gabriela Eminovici, medic şef al Secţiei Cardiologie I a SCJU Sibiu respectiv Şef lucrări Dr. Minodora Teodoru, medic şef al Secţiei Cardiologie II a SCJU Sibiu precum şi numeroşi medici rezidenţi şi studenţi.

În cadrul workshop-ului, pacienţii cu patologie cardio-pulmonară care s-au încadrat ca subiecţi în tema de cercetare, au beneficiat de examinări de înaltă performanţă efectuate cu sistemul RMN din dotarea CVASIC.

Este pentru al doilea an consecutiv când CVASIC este implicat activ în astfel de ateliere practice, cu scopul explorării noninvazive a pacienţilor cu patologie cardiovasculare prin rezonanţă magnetică.

- Articolul continua mai jos-

Workshop-ul „Rolul Rezonanţei Magnetice in hipertensiunea pulmonară” este parte a simpozionului Phader Spring Forum, manifestare ştiinţifică cu participare internaţională cu tematica „Hipertensiunea pulmonară”, care se desfăşoară perioada 2-3 martie la Sibiu.

Simpozionul este organizat de Societatea Română de Cardiologie (SRC), în colaborare cu Facultatea de Medicină din cadrul ULB Sibiu şi cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, cu sprijinul Secţiei Clinice de Cardiologie I şi II şi al „Centrului de Cercetare invazivă şi non-invazivă în domeniul patologiei vasculare la adult”. Temele abordate de către participanţi sunt: funcţia şi disfuncţia ventriculului stâng la pacienţii cu hipertensiune pulmonară arterială, hipertensiunea pulmonară secundară medicamentoasă şi hipertensiunea pulmonară la consumatorii de droguri.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se află sub autoritatea Consiliului Judeţean Sibiu, pe baza Hotărârii nr. 93/2010 a Consiliului Judeţean Sibiu.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari