Acasă Ştiri Medicale "Zilele Dermatologiei la Sibiu" - "Dermatologia - faţă şi interfaţă în Medicină"

“Zilele Dermatologiei la Sibiu” – “Dermatologia – faţă şi interfaţă în Medicină”

În perioada 02-03 martie 2018, la Sibiu, Hotel Ibis, se va desfăşura ediţia inaugurală, a conferinţei “Zilele Dermatologiei la Sibiu”, cu tema “Dermatologia – faţă şi interfaţă în Medicină”. Evenimentul este organizat cu sprijinul Societăţii Române de Dermatologie, Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu, Colegiului Medicilor din România şi al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

“Am pornit la drum cu realizarea acestei manifestări cu scopul de a creşte importanţa centrului universitar din Sibiu şi în special a Facultăţii de Medicină. Am ales pentru conferinţă o temă foarte sugestivă: “Dermatologia – faţă şi interfaţă în Medicină”, care ne permite să abordăm pe de-o parte teme de specialitate din dermatologie şi pe de alta teme conexe cu alte patologii din specialităţi medicale cu care ne intersectăm în activitatea noastră, astfel încât să ne dezvoltăm permanent cunoştinţele privind metodele de diagnosticare şi tratament”, explică Prof. Univ. Dr. Maria Rotaru, medicul şef al Secţiei Clinice Dermato – Venerologie a SCJU Sibiu şi membru în consiliul de conducere al Societăţii Române de Dermatologie.

La manifestarea ştiinţifică va participa şi preşedintele Societăţii Române de Dermatologie Prof. Univ. Dr. Călin Giurcăneanu alături de numeroşi profesionişti din domeniul dermatologiei şi altor specialităţi medicale din centrele Universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu, Timişoara şi Târgu Mureş care vor susţine prelegeri şi lucrări. Organizatorii sunt onoraţi să anunţe de asemenea şi participarea Rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, Prof. Univ. Dr. Marius Raica precum şi participarea unui invitat de peste hotare: Dr. Philippe Faure – Lyon, Franţa.

Pe parcursul celor două zile ale conferinţei va derula un program ştiinţific deosebit de interesant şi divers, specialiştii invitaţi abordând o tematică complexă, în care vor fi luate în considerare în mod corespunzător aspectele moderne legate de flebologie (studiul sistemului venos), interferenţe medicale în dermatologie, tumori cutanate, boli inflamatorii şi autoimune cutanate, dermatite şi dermatoze inflamatorii, interferenţe chirurgicale în dermatologie, imagistică cutanată şi dermatoestetică, cu accent pe recunoaşterea precoce a afecţiunilor şi identificarea celor mai eficiente metode de prevenţie şi tratament. Întregul program poate fi consultat aici.

În cadrul manifestărilor, Prof. Univ. Dr. Maria Rotaru va susţine simpozioanele “De ce tratamentul biologic original”, “Noi abordări terapeutice în Keratozele actinice”, “Psoriazisul dincolo de dimensiunea cutanată” (împreună cu Dr. Silviu Morariu), “Implicarea Il-17 în psoriazis: beneficiile unei abordări terapeutice cât mai ţintite” şi “Managementul dermatitei atopice în practică”.

Pe lângă medicii dermatologi ai SCJU Sibiu, la manifestări participă şi medici ai Secţiilor Boli Infecţioase, Chirurgie, Hematologie, Recuperare Medicală, Urologie, Reumatologie, etc. care vor prezenta lucrări şi studii de caz în cadrul secţiunilor interferenţe medicale în dermatologie şi interferenţe chirurgicale în dermatologie.

“Suntem convinşi că această conferinţă va fi una de înaltă ţinută ştiinţifică şi va aduce beneficii considerabile cercetării medicale şi dermatologiei sibiene. Doresc, de asemenea, să mulţumesc tuturor colegilor din alte secţii ale spitalului, cadre universitare şi medici pentru profesionalism şi implicarea în succesul acestei prime ediţii a “Zilelor Dermatologiei la Sibiu”, precizează Prof. Univ. Dr. Maria Rotaru.

SFATUL MEDICULUI - Dr. Carmen Nonn despre hepatoprotectie și hepatoregenerare naturală

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

10,664FaniÎmi place
46AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ARTICOLE

spitalplus

SpitalPLUS – aplicația care pune în legătură pacienții și entitățile medicale

În cadrul  Forumului Serviciilor și Tehnologiilor Medicale de la Cluj Napoca a fost lansată aplicația SpitalPLUS. Aplicația de tip ehealth este o premieră pe piața serviciilor medicale pentru pacienții din România. „În cadrul aplicaţiei există un modul specializat pe interacţiunea...
forumul spital plus

Forumul Serviciilor și Tehnologiilor Medicale – 2018

La Cluj Napoca a avut loc joi, 15 noiembrie 2018, Forumul Serviciilor și Tehnologiilor Medicale, eveniment care reprezintă un liant între reprezentanţii serviciilor medicale publice/private (manageri de spitale) şi cei ai tehnologiilor medicale, pe de-o parte, şi autorităţile publice,...
propaganda antivaccinare

Propaganda antivaccinare, descurajată prin lege

Propaganda antivaccinare nu va mai fi posibilă prin media audiovizuale. Camera Deputaţilor a adoptat, cu un singur vot împotrivă, proiectul de lege care descurajează comunicarea audio-vizuală a unor informaţii legate de sănătate de către persoane neavizate. Propaganda antivaccinare și audiovizualul. Proiectul...

Cele mai citite

58,4% dintre pacientele cu cancer mamar, diagnosticate abia în stadiile III și IV

Prima discrepanță identificată în managementul cancerului mamar în România, comparativ cu alte state din Europa, o reprezintă momentul de depistare a bolii. Peste jumătate...