Premierul Viorica Dăncilă: Voi continua consultările cu asociaţiile pacienţilor cu boli rare

Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi mai mulţi membri ai cabinetului s-au întâlnit astăzi cu reprezentanţi ai asociaţiilor de sprijin pentru persoanele cu tulburări din spectrul autismului, prima dintr-o serie de întâlniri pe care şeful Executivului le va avea în perioada următoare cu asociaţiile care apără drepturile pacienţilor cu boli rare.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

„Sunt aici, împreună cu colegii mei, pentru asculta problemele pe care le întâmpinaţi şi pentru a găsi împreună soluţii. Vom continua această serie de consultări, iar la final vom propune un pachet de măsuri care să răspundă acestor probleme, să ajute la integrarea în societate semenilor noştri. Vrem să lucrăm împreună pentru a face mai bună viaţa copiilor şi a adulţilor cu dizabilităţi”, a subliniat premierul Dăncilă.

În discuţiile avute astăzi au fost punctate de către reprezentanţii asociaţiilor problemele legate de finanţarea terapiilor de care au nevoie copiii şi adulţii afectaţi de tulburări din spectrul autismului, precum şi a centrelor şi asociaţiilor care le apără drepturile, asigurarea de servicii integrate de sănătate, educaţie şi asistenţă socială şi despre necesitatea înfiinţării unei baze de date naţionale privind persoanele afectate de tulburări din spectrul autismului şi serviciile de care au nevoie.

- Articolul continua mai jos-

Toate problemele semnalate şi propunerile reprezentanţilor asociaţiilor vor fi analizate, urmând să primească, în scurt timp, răspunsuri punctuale din partea Guvernului.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari