Centrul de Hemodializă al SCJU Sibiu, complet renovat

Procesul de modernizare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, instituţie, aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Sibiu, continuă şi în 2018. Începutul anului a adus renovarea completă a Centrului de Hemodializă, situat în clădirea medicală, cel mai vechi pavilion al spitalului, datând din 1859.

Au fost efectuate lucrări de igienizare şi modernizare a grupurilor sanitare, a saloanelor şi holurilor de acces, zugrăveli, montare uşi PVC, montare parchet, reparaţii instalaţii electrice, montare instalaţii sanitare noi, amenajare oficiu – magazie tehnică, vestiar pacienţi şi boxe pentru depozitarea diverselor materiale. În cadrul Centrului de Hemodializă se află 9 posturi de lucru (aparate de hemodializă şi paturi) distribuite în 2 saloane. Tot în cadrul centrului se mai află un salon cu 2 paturi pentru dializă peritoneală. Au fost comandate 9 rampe de oxigen cu accesorii pentru dotarea saloanelor. Valoarea lucrărilor şi dotărilor se ridică la aproape 125.000 lei.

„Toate aceste lucrări erau necesare pentru a aduce standardele de calitate la nivelul normelor actuale, astfel încât să primim pacienţii în condiţii superioare de cazare şi tratament precum şi să asigurăm un mediu de lucru optim personalului medical. Practic, procesul de modernizare a secţiilor şi compartimentelor este unul continuu”, a declarat Robert Nicolae Fotache, Director Administrativ al SCJU Sibiu.

Adresabilitatea este una în creştere: în prima lună a anului curent s-au efectuat 273 de şedinţe de hemodializă, ceea ce înseamnă o creştere de circa 60% peste media lunară din anul anterior.

- Articolul continua mai jos-

„Dorim să mulţumim conducerii spitalului şi a Consiliului Judeţean Sibiu pentru implicare, renovarea centrului de hemodializă fiind necesară pentru a oferi condiţii mai bune de efectuare a procedurilor dar şi din dorinţa comună a centrului şi a managementului de a deservi cât mai mulţi pacienţi”, a precizat Dr. Liviu Cotarlă, coordonatorul centrului de hemodializă.

Centrul de Hemodializă este o componentă esenţială a SCJU Sibiu oferind servicii de hemodializă pentru insuficienţă renală acută şi insuficienţă renală cronică, dializă peritoneală continuă ambulatorie, consulturi de specialitate şi dispensarizare ambulatorie sau în staţionarul de nefrologie pentru cazuistica nefrologică. Unitatea de dializă şi nefrologie Sibiu a fost înfiinţată în 1990, la data respectivă fiind al 5 – lea serviciu de acest fel apărut în România.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari