fbpx
Acasă Ştiri Medicale Centrul de Hemodializă al SCJU Sibiu, complet renovat

Centrul de Hemodializă al SCJU Sibiu, complet renovat

Procesul de modernizare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, instituţie, aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Sibiu, continuă şi în 2018. Începutul anului a adus renovarea completă a Centrului de Hemodializă, situat în clădirea medicală, cel mai vechi pavilion al spitalului, datând din 1859.

Au fost efectuate lucrări de igienizare şi modernizare a grupurilor sanitare, a saloanelor şi holurilor de acces, zugrăveli, montare uşi PVC, montare parchet, reparaţii instalaţii electrice, montare instalaţii sanitare noi, amenajare oficiu – magazie tehnică, vestiar pacienţi şi boxe pentru depozitarea diverselor materiale. În cadrul Centrului de Hemodializă se află 9 posturi de lucru (aparate de hemodializă şi paturi) distribuite în 2 saloane. Tot în cadrul centrului se mai află un salon cu 2 paturi pentru dializă peritoneală. Au fost comandate 9 rampe de oxigen cu accesorii pentru dotarea saloanelor. Valoarea lucrărilor şi dotărilor se ridică la aproape 125.000 lei.

“Toate aceste lucrări erau necesare pentru a aduce standardele de calitate la nivelul normelor actuale, astfel încât să primim pacienţii în condiţii superioare de cazare şi tratament precum şi să asigurăm un mediu de lucru optim personalului medical. Practic, procesul de modernizare a secţiilor şi compartimentelor este unul continuu”, a declarat Robert Nicolae Fotache, Director Administrativ al SCJU Sibiu.

Articolul continua mai jos

Adresabilitatea este una în creştere: în prima lună a anului curent s-au efectuat 273 de şedinţe de hemodializă, ceea ce înseamnă o creştere de circa 60% peste media lunară din anul anterior.

“Dorim să mulţumim conducerii spitalului şi a Consiliului Judeţean Sibiu pentru implicare, renovarea centrului de hemodializă fiind necesară pentru a oferi condiţii mai bune de efectuare a procedurilor dar şi din dorinţa comună a centrului şi a managementului de a deservi cât mai mulţi pacienţi”, a precizat Dr. Liviu Cotarlă, coordonatorul centrului de hemodializă.

Centrul de Hemodializă este o componentă esenţială a SCJU Sibiu oferind servicii de hemodializă pentru insuficienţă renală acută şi insuficienţă renală cronică, dializă peritoneală continuă ambulatorie, consulturi de specialitate şi dispensarizare ambulatorie sau în staţionarul de nefrologie pentru cazuistica nefrologică. Unitatea de dializă şi nefrologie Sibiu a fost înfiinţată în 1990, la data respectivă fiind al 5 – lea serviciu de acest fel apărut în România.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,220AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Donarea de sânge, influențează pozitiv starea de sănătate a donatorului

Starea de sănătate a donatorului de sânge se îmbunătățește după ce donează deoarece celule...

Albirea dinților – cum se face și când este recomandată

Albirea dinților este unul din cele mai cerute tratamente estetice în cabinetele medicilor stomatologi....

Bronhopneumopatia obstructivă cronică – conduita terapeutică nemedicamentoasă

Bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC) reprezintă un grup de boli care include bronșita cronică și...

Infiltrații intraarticulare cu acid hialuronic

Infiltrații intraarticulare cu acid hialuronic - ce trebuie să știi. Despre această tehnică medicală...

Cancerul pulmonar – Care sunt simptomele acestuia, cum îl putem preveni și trata

Cancerul pulmonar definitie: Cancerul pulmonar (cancerul la plămâni) este un tip de cancer ce...

Limfomul Burkitt – simptome, diagnostic, tratament

Limfomul Burkitt are particularitatea de a avea o origine virală. Este un limfom non-Hodgkin,...