Prima Conferință Internațională de Cercetare și Tratare a Autismului prin Metode Biomedicale

Conferință Internațională de Cercetare și Tratare a Autismului prin Metode Biomedicale se va desfăşura la Cluj-Napoca în luna martie.

S-a vorbit mult în ultima vreme despre autism, dar, din nefericire, doar în contexte negative şi s-a făcut extrem de puţin şi de neeficient. Costurile terapiilor complementare sunt extrem de ridicate, iar nutriţia controlată printr-o dietă strictă este puţin luată în serios, deşi rezultatele obţinute, acolo unde ea a fost aplicată, sunt mai mult decât edificatoare.

Nutriţionistul Daniela Man, cunoscută de multe mame de copii cu tulburări din spectrul autist din întreaga lume a decis că e momentul ca în România să fie cunoscute rezultatele cercetărilor întreprinse mai ales în Statele Unite ale Americii, de către medici americani şi italieni, dar şi în Italia şi a decis ca prin intermediul platformei Acasă la Daniela şi a Asociaţiei Generaţia Salvată să îi invite pe cei ce şi-au dăruit energia şi priceperea cercetării autismului.

Pentru prima dată în România are loc un eveniment de care pot beneficia atât însoțitorii persoanelor care suferă de autism, cât și medici, terapeuți și alte cadre medicale. Această conferință își propune informarea asupra celor mai recente studii științifice și a celor mai benefice protocoale de tratarea a autismului prin metode biomedicale, implementate în Statele Unite ale Americii şi alte ţări din Europa, dar care nu sunt cunoscute în România.

- Articolul continua mai jos-

Metode moderne de tratare a autismului

Autismul afectează la nivel mondial unul din 64 de copii. Acum 20 de ani nu se vorbea de autism în România, care consemnează, potrivit raportărilor efectuate de ONG-uri la noi o incidenţa superioară  mediei euopene sau internaţionale. La ora actuală, peste 30.000 de copii suferă în România de autism, care are  o frecvenţă mai mare decât cancerul sau sindromul Down.

Organizatorii conferinţei sunt Acasă la Daniela şi Asociaţia Generaţia salvată.

Evenimentul va avea loc în zilele de 24 și 25 martie, la hotelul West City din Cluj-Napoca, România.

Conferinţă maraton cu cei mai mari specialişti la nivel mondial

Vor participa la eveniment părinţi de copii cu afecţiuni din spectrul autist, medici, nutriţionişti, terapeuţi, ONG-uri şi alte persoane implicate în activităţi de îndrumare şi sprijinire a familiilor cu copii afectaţi de autism.

Invitații acestei conferințe sunt oameni de renume mondial, cu experiență îndelungată în domeniu, care au reușit performanțe remarcabile și care au îmbunătățit viața a mii de familii din întreaga lume: Doctorul William Shaw , Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) și Laboratoarele Great Plains, S.U.A., Doctorul Heinz Reinwald, Nürnberg, Germania, Doctorul Marco Ruggiero, S.U.A., Dr. Nicola Antonucci, Italia, Doctorul Dario Siniscalco, Italia, Dr. Usman Singh, S.U.A şi evident, sufletul evenimentului, Daniela Man.

Cum primele protocoale pentru tratarea autismului prin metode biomedicale au fost aplicate în Statele Unite încă de la sfârşitul anilor ’70, prezenţa celor mai de seamă specialişti în acest domeniu va marca o deschidere mai mult decât binevenită pentru România.

- Articolul continua mai jos-
Cine este Daniela Man
Daniela Man

Cine este Daniela Man?

Daniela Man, iniţiatorul acestui eveniment este autor de carte, blogger, terapeut autorizat de terapii complementare, nutriție, diete, stil de viață, membru al Uniunii Practicienilor de Medicină Complementară și Alternativă din România şi nutriționist specializat în Dieta Carbohidraților Specifici.

După diagnosticarea cu autism a băiețelului său, Daniela Man și-a dedicat tot timpul studiind metode alternative de tratament și a reușit performanța de a-și ajuta propriul copil să depășească starea sa gravă de sănătate și să își redobândească limbajul prin implemenatarea acestei diete specifice și prin diferite terapii complementare. Pe lângă rezultatele extraordinare obținute cu propriul său copil, Daniela a adus rezultate minunate în viața multor persoane, rezultate pe care le puteti citi pe blogul său personal www.acasaladaniela.ro și azi consiliază mame din lumea întreagă. A publicat o carte de reţete create special pentru copiii diagnosticati cu TSA dar și pentru multe persoane care suferă de diverse boli autoimune și sprijină deja multe familii în lupta lor pentru o viaţă decentă. Din octombrie 2016 Daniela a început colaborarea cu doctorul Kendal Stewart, specialist cu renume mondial în biochimie, neuroimunologie și neuro-otologie, fondator al NeuroSensory Centers of America, Inc. (NSCA).

Totodată, Daniela Man a înfiinţat o asociaţie prin intermediul căreia îşi doreşte să adune pârghiile necesare familiilor care au nevoie de sprijin în lupta lor cu efectele tulburărilor din spectrul autist.

Alte articole:

Preşcolari şi şcolari cu autism, pregătiţi pentru integrarea în sistemul şcolar din România

Fameile care lucrează în ture de noapte, risc crescut pentru boli de inimă sau cancer

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari