Anchetă în urma informațiilor conform cărora medicii de la Serviciul de Expertiză Medicală Piteşti ar da consultaţii în parcare

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă cu privire la informaţiile din presă, conform cărora medicii de la Serviciul de Expertiză Medicală Piteşti ar da consultaţii în parcare. Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 50 din Constituţia României privind protecţia persoanelor cu handicap.

Cotidianul local Argeşul a publicat articolul „La serviciul de Expertiză Medicală Piteşti- medicii dau consultaţii în parcarea blocului”, în care se arată că „Serviciul de expertiză medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii Argeş este înghesuit într-un imobil care are şi destinaţie locativă, Mai exact, se află la etaj (…). Pentru a obţine o pensie de invaliditate, bolnavul trebuie să obţină un aviz eliberat de Serviciul de Expertiză Medicală. Cum la oficiul cu pricina nu există o rampă specială pentru fotoliul rulant, persoana invalidă se confruntă cu o mare problemă (…) expertizarea medicală se face în maşina unde se află beneficiarul, adică în parcarea blocului A2 () holul de aşteptare unde nu există niciun un ochi de geam – este incredibil de îngust (…) vasul de veceu nu are capac, la chiuvetă nu curge apa fiindcă robinetul este defect, clanţa la uşă are şi ea nevoie de reparaţii (…)”.

Conform Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, unul din drepturile persoanelor cu dizabilităţi este acela de a avea acces neîngrădit la instituţiile publice ale statului. Clădirea în care îşi are sediul această comisie nu are rampă de acces, grupul sanitar este neadaptat, deşi clădirea este cu etaj. Situaţii similare pot fi întâlnite şi în alte clădiri care aparţin instituţiilor publice din municipiul Piteşti şi judeţul Argeş, potrivit informaţiilor din mass-media.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari