„Sănătate pentru o viaţă mai bună”, în beneficiul copiilor şi tinerilor vulnerabili

Hope and Homes for Children şi NN au implementat programul „Sănătate pentru o viaţă mai bună”, în beneficiul copiilor şi tinerilor vulnerabili.

Cu sprijinul NN, 80 de copii şi tineri au beneficiat de tratamente şi servicii medicale şi alţi 160 au primit consiliere privind obiceiurile de viaţă sănătoasă

Fundaţia Hope and Homes for Children şi NN anunţă rezultatele programului „Sănătate pentru o viaţă mai bună”, prin care 80 de copii şi tineri incluşi în programele Fundaţiei au beneficiat de tratamente şi intervenţii medicale, iar alţi 160 de copii au primit consiliere privind obiceiurile de viaţă sănătoasă. Programul, realizat prin parteneriatul dintre NN şi Hope and Homes for Children, a fost implementat pe parcursul unui an de zile şi s-a axat pe acoperirea nevoilor legate de sănătate ale copiilor vulnerabili: atât facilitarea accesului la serviciile medicale de bază şi de specialitate, cât şi derularea de campanii de consiliere şi educaţie pentru adoptarea unui stil de viaţă mai sănătos.

Beneficiarii direcţi ai fondurilor donate de NN au fost copiii şi tinerii instituţionalizaţi, cei care locuiesc în casele de tip familial, cei care frecventează centrele de zi, precum şi copiii şi mamele aflate în centrele de primire în regim de urgenţă, dar şi tinerii care au părăsit sistemul de protecţie.

- Articolul continua mai jos-

Pe parcursul anului 2017, programul a acoperit costurile pentru diverse necesităţi medicale şi intervenţii de specialitate pentru 40 de copii şi tineri, tratamente stomatologice pentru 20 de tineri ieşiţi din sistemul de protecţie şi campanii de consiliere pentru 160 de copii şi familiile lor, incluşi în programele Fundaţiei de prevenire a abandonului din cinci judeţe: Maramureş, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani şi Iaşi. Au fost asigurate îngrijirea şi tratamentele esenţiale pentru copiii bolnavi cronic şi tratamente şi intervenţii medicale pentru tinerii dezinstituţionalizaţi. În cadrul programului au fost organizate excursii şi alte activităţi de recreere şi socializare pentru copiii cu nevoi speciale din judeţele Iaşi şi Suceava. Copiii din Suceava au vizitat Maramureşul, s-au plimbat cu mocăniţa şi au participat la activităţi ecologice, iar copiii din Iaşi au vizitat diverse mănăstiri, muzee şi târguri din judeţ şi au fost implicaţi în diferite activităţi legate de mediu. Toate aceste acţiuni au fost realizate şi cu sprijinul autorităţilor locale.

„Toţi copiii trebuie încurajaţi şi susţinuţi permanent să aibă o viaţă sănătoasă atât din punct de vedere fizic, cât şi emoţional, sănătatea fiind o condiţie esenţială pentru dezvoltarea lor armonioasă. De aceea, în baza angajamentului NN faţă de societate, ne propunem să ajutăm copii şi familii vulnerabile să aibă acces cel puţin la serviciile medicale de bază de care au nevoie şi de care le este dificil să beneficieze. Ne bucurăm că, împreună cu Hope and Homes for Children, putem contribui la ameliorarea stării de sănătate şi bunăstării acestor copii, astfel încât ei să aibă şansa să-şi atingă potenţialul în viitor”, spune Anna Grzelonska, CEO NN Asigurări de Viaţă.

Familiile aflate în dificultate nu au, în majoritatea cazurilor, acces la serviciile medicale primare sau de specialitate pentru copii, mai ales din cauza lipsei de informaţii privind serviciile medicale sau, efectiv, din cauza inexistenţei acestor servicii în anumite zone. La acestea se adaugă lipsa resurselor financiare necesare pentru acoperirea costurilor pe care le implică anumite analize, tratamente şi intervenţii.

Astfel, după primele 6 luni de implementare cu succes a programului „Sănătate pentru o viaţă mai bună”, au fost alocate resurse financiare şi pentru sprijinirea copiilor din familiile expuse riscului de abandon. Cu ajutorul acestor fonduri, 10 copii din 3 familii din judeţul Bacău, 23 de copii din 7 familii din judeţul Iaşi şi 5 copii din 5 familii din Maramureş au fost incluşi în programul de prevenire a separării copilului de familie derulat de Hope and Homes for Children.

„Sărăcia nu înseamnă doar mai puţine jucării, pentru un copil din trei din România, sărăcia înseamnă în primul rând o sănătate precară care-i va marca întreaga viaţă. În absenţa unui program care să-i înveţe să aibă grijă de sănătatea lor şi să le ofere acces la servicii medicale primare, copiii săraci de azi vor fi tinerii lipsiţi de şansă de mâine. Prin programul derulat în parteneriat cu NN, 80 de tineri şi-au recâştigat dreptul la un viitor şi speranţa pentru o viaţă mai bună”, a declarat Dragoş Bucurenci, director de dezvoltare, Hope and Homes for Children.

Parteneriatul dintre NN şi Hope and Homes for Children a pornit de la crezul că dragostea vindecă şi că afecţiunea este o componentă foarte importantă care nu trebuie să lipsească din viaţa niciunui copil, pentru că de ea este legată dezvoltarea cât mai armonioasă şi sănătoasă a celor mici. În vara anului 2016, ca parte a campaniei pentru lansarea asigurării de sănătate, NN a instalat în Băneasa Shopping Mall o cabină foto de donat pupici cu scopul strângerii de bani pentru programele derulate de Fundaţia Hope and Homes for Children în beneficiul copiilor vulnerabili. În urma acestei campanii au fost adunate fondurile prin care a fost implementat programul „Sănătate pentru o viaţă mai bună” care va continua şi pe parcursul anului 2018.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari