Primăria Sectorului 1 continuă procedurile pentru construirea celui mai modern spital din Bucureşti

Primăria Sectorului 1 continuă procedurile de construire a celui mai modern spital din Bucureşti. Potrivit proiectului de buget, aprobat în şedinţa de astăzi a Consiliului Local, Primăria Sectorului 1 va aloca, în acest an, sumele necesare pentru elaborarea studiului de fezabilitate la noua unitate medicală. Până în prezent, a fost elaborat studiul de prefezabilitate şi a fost depus, spre aprobare, la Primăria Municipiului Bucureşti, Planul Urbanistic Zonal.

În baza unui protocol de colaborare cu Ministerul Sănătăţii încheiat în toamna anului trecut, Primăria Sectorului 1 va construi, pe un teren de 7,2 ha, situat pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte nr. 10, un spital de urgenţă de categoria IA, care va beneficia de toate specialităţile medicale. Aici, vor fi relocate Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul de Arsuri şi Institutul Naţional pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

„Am convingerea că realizarea acestui proiect este cea mai mare îndatorirea a mea, ca primar, faţă de oamenii care mi-au acordat votul şi încrederea lor. Cred că fiecare primar de mare oraş din România are, în ziua de azi, datoria de a face tot ceea ce depinde de el pentru a îmbunătăţii sănătatea românilor”, spune primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Primăria Sectorului 1 va asigura, din resurse proprii, investiţia în construirea şi dotarea noii unităţi medicale. Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţie toate informaţiile, va asigura sprijin de specialitate pentru edificarea structurii medicale şi va emite, la finalul lucrărilor, ordinul de mutare a sediilor celor trei spitale. Această relocare va fi realizată, după ce aceste unităţi medicale au făcut solicitări Primăriei Sectorului 1 pentru strămutarea în spaţii noi, deoarece actualele amplasamente nu mai corespund necesităţilor.

- Articolul continua mai jos-

Terenul de 7,2 hectare pe care va fi edificat noul spital are accesibilitate uşoară pe căile terestre şi aeriene. Acesta este situat într-o zonă verde, dispune de toate utilităţile şi este aproape de staţia de metrou Străuleşti, de aeroportul Otopeni precum şi de Şoseaua de Centură. Prin acest proiect de anvergură va fi reconfigurată întreaga zona, aşa cum este ea impusă de proiectul de regenerare urbană.

Consiliul Local Sector 1 a aprobat în şedinţa de astăzi proiectul de buget aferent anului 2018. Veniturile bugetului general centralizat al Sectorului 1 sunt de 1.453.775,14 mii lei.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari