Acces universal mai bun la tratament pentru copiii și adolescenții cu cancer

Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în colaborare cu Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuţă, Cluj-Napoca şi Societatea Română de Cancer, marchează în februarie 2018 ,,Luna Națională de Prevenire a Cancerului”.

În România, Campania ,,Luna Națională de Prevenire a Cancerului” este coordonată de către Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Sub egida EDUCAȚIA NU POATE FI OPRITĂ DE CANCER!, Inspectoratul Școlar Județean Cluj a inițiat încă din anul școlar 2015-2016 proiectul Voluntari pentru Educație, proiect prin care a fost asigurată continuarea școlarizării și a educației preșcolarilor și a elevilor pe niveluri de învățământ: preprimar, primar, gimnazial, liceal și profesional, pentru copiii care sunt internați la secția de Oncopediatrie a Institutului Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuţă, Cluj-Napoca.

Activitățile de predare-învățare au fost susținute cu fiecare an școlar de către educatori, învățători, profesori,  cadre didactice de diferite specialități, voluntari în cadrul proiectului, în medie 50 de cadre didactice/ an școlar.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Anual, proiectul Voluntari pentru Educație  a oferit sprijin celor  aproximativ 40 de elevi aflați în situația de a nu putea frecventa orele de curs în unitățile de învățământ preuniversitar de proveniență.  În egală măsură, au fost organizate pe lângă cursuri și activități educative și examene naționale de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Proiectul Voluntari pentru Educație a fost înscris la GALA EDUMANAGER 2017, obținând PREMIU DE EXCELENȚĂ la nivel național și se dorește a fi un exemplu de bune practici și pentru alte inspectorate școlare și institute oncologice din țară, care în această formă ( organizarea de grupe/ clase în spital, cu respectarea cadrului legislativ), pot oferi șanse elevilor spitalizați de a-și continua, respectiv de a finaliza studiile preuniversitare.

De Ziua Internațională împotriva cancerului la copii, 15 februarie 2018, exprimăm public toată empatia noastră față de părinții, familiile celor spitalizați și manifestăm solidaritate față de inițiativele comunității locale și a organizațiilor nonguvernamentale, pentru a asigura tratament și îngrijiri adecvate  copiilor diagnosticați cu cancer, precum și  spații adecvate pentru desfășurarea educației și a orelor de curs în unitățile spitalicești.

Scopul campaniei  naționale:,,Acces universal mai bun la tratament pentru copiii și adolescenții cu cancer”. Mesajul-cheie este“Copiii merită ce este mai BUN!”

 

Video recomandat

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă sau febra roșie? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în...

LIPSA DE FIER ÎN ORGANISM – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave cum ar fi anemia feripiva. Când nivelul fierului din organism scade...

Bronşita cronică tabagică – Cauze, simptome, tratament

Bronşita cronică tabagică este o boală destul de frecventă în rândul populației prin faptul ca tot mai mulți tineri fumează, aceasta manifestându-se nu imediat,...

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare Pentru că beneficiile apelor termale sunt în mare cunoscute, am încercat cu ajutorul doamnei dr. Maria Nădejde,...