fbpx
Acasă Ştiri Medicale Acces universal mai bun la tratament pentru copiii și adolescenții cu cancer

Acces universal mai bun la tratament pentru copiii și adolescenții cu cancer

Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în colaborare cu Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuţă, Cluj-Napoca şi Societatea Română de Cancer, marchează în februarie 2018 ,,Luna Națională de Prevenire a Cancerului”.

În România, Campania ,,Luna Națională de Prevenire a Cancerului” este coordonată de către Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Sub egida EDUCAȚIA NU POATE FI OPRITĂ DE CANCER!, Inspectoratul Școlar Județean Cluj a inițiat încă din anul școlar 2015-2016 proiectul Voluntari pentru Educație, proiect prin care a fost asigurată continuarea școlarizării și a educației preșcolarilor și a elevilor pe niveluri de învățământ: preprimar, primar, gimnazial, liceal și profesional, pentru copiii care sunt internați la secția de Oncopediatrie a Institutului Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuţă, Cluj-Napoca.

Articolul continua mai jos

Activitățile de predare-învățare au fost susținute cu fiecare an școlar de către educatori, învățători, profesori,  cadre didactice de diferite specialități, voluntari în cadrul proiectului, în medie 50 de cadre didactice/ an școlar.

Anual, proiectul Voluntari pentru Educație  a oferit sprijin celor  aproximativ 40 de elevi aflați în situația de a nu putea frecventa orele de curs în unitățile de învățământ preuniversitar de proveniență.  În egală măsură, au fost organizate pe lângă cursuri și activități educative și examene naționale de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Proiectul Voluntari pentru Educație a fost înscris la GALA EDUMANAGER 2017, obținând PREMIU DE EXCELENȚĂ la nivel național și se dorește a fi un exemplu de bune practici și pentru alte inspectorate școlare și institute oncologice din țară, care în această formă ( organizarea de grupe/ clase în spital, cu respectarea cadrului legislativ), pot oferi șanse elevilor spitalizați de a-și continua, respectiv de a finaliza studiile preuniversitare.

De Ziua Internațională împotriva cancerului la copii, 15 februarie 2018, exprimăm public toată empatia noastră față de părinții, familiile celor spitalizați și manifestăm solidaritate față de inițiativele comunității locale și a organizațiilor nonguvernamentale, pentru a asigura tratament și îngrijiri adecvate  copiilor diagnosticați cu cancer, precum și  spații adecvate pentru desfășurarea educației și a orelor de curs în unitățile spitalicești.

Scopul campaniei  naționale:,,Acces universal mai bun la tratament pentru copiii și adolescenții cu cancer”. Mesajul-cheie este“Copiii merită ce este mai BUN!”

 

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,170AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Tuberculoza Pulmonară: Simptome, factori de risc, tratament și prevenție

Tuberculoza (TBC) este o boală infecto-contagioasă larg răspândită în întreaga lume, cauzată de bacteria...

Cauzele emoționale ale afecțiunilor

Cauzele emoționale ale afecțiunilor. Durerea a fost dintotdeauna un indicator că ceva nu este...

Cancerul colorectal – Simptome, factori de risc, tratament

Cancerul colorectal definitie - Cancerul colorectal sau cancerul de colon reprezintă apariția unor celule...

Cancerul de colon, o boală tratabilă

Cancerul de colon este a doua cauză de mortalitate dintre toate tipurile de cancer...

Litiaza renală – definiție, simptomatologie, prevenție

Litiaza renală ( sau pietrele la rinichi ) apare prin precipitarea unor săruri și...

Artroplastia totală a cotului (proteza de cot)

Artroplastia totală a cotului este o procedura chirurgicală complexă și , în prezent, efectuată...