fbpx
Acasă Ştiri Medicale 15 Februarie - Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer

15 Februarie – Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer

În România sunt diagnosticate anual aproximativ 500 de cazuri noi de cancer la copil, dar sunt mii de pacienţi incluşi în sistemul de sănătate pentru că tratamentul durează nu doar câteva luni, ci ani.

De peste 20 de ani, Asociaţia Little People România, cunoscută de pacienţi şi de personalul din spital prin tricoul galben şi mascota Leul Curajos, este alături de aceşti copii.

Anul trecut 1807 copii, pacienţi la nivel naţional, au beneficiat de programul de intervenţie Nu Mi-e Frică! desfăşurat de 12 specialişti psihologi şi 147 de voluntari Little People, în cele mai mari 9 secţii de oncopediatrie din ţară în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişora, Iaşi, Târgu Mureş şi Craiova. Copiii au acces zilnic la cele mai performante servicii de îngrijire psihosocială, recunoscute de către comunitatea doctorilor oncologi ca fiind complementare actului medical.

Articolul continua mai jos

Inspiraţia acestor copii sunt alţi tineri pacienţi care au trecut prin experienţe similare şi care azi se numără printre cei 775 de membri ai Comunităţii Naţionale a Tinerilor Români Supravieţuitori de Cancer – Temerarii, o comunitate suport, o a doua familie pentru toţi dintre ei, un loc în care cancerul nu este tabu, iar provocările vieţii de după tratament sunt aduse în discuţie. Aşa cum mulţi dintre ei confirmă, cancerul nu îi defineşte ci doar i-a transformat în persoane mai puternice. Cel mai recent evenimente dedicate unicei comunităţi de supravietuitori de cancer, întâlnirile naţionale de vară şi iarnă a pacienţilor surprind pofta acestor tineri de a trăi, de fi mereu informaţi şi de a transmite mesajul că există viaţă după cancer.

Little People a organizat tabere de vară pentru copiii şi adolescenţii cu cancer pentru 11 ani consecutiv. În 2017, peste 300 de adolescenţi au participat la taberele de vară şi întâlnirile de iarnă.

Cu ocazia zilei de 15 februarie ne propunem să sărbătorim supravieţuirea, curajul acestor copii, puterea de a lupta pentru şansa la o a noua viaţă. Publicul larg îşi poate arata solidaritatea luând parte la cea de a cincea ediţie a campaniei Zilele Bandanei. Iniţiativa este un îndemn la acţiune ,,Port bandana, pentru că îmi pasă!” semnificaţia eşarfei purtată de pacienţi atunci când trec prin tratamentul oncologic poate fi transformată într-un simbol al încurajării şi solidarităţii. Purtată pe cap, la gât, la încheietura mâinii, bandana va reprezenta mesajul nostru comun pentru cei care trec prin această luptă: ,,Nu e ruşinos să purtaţi bandana, suntem alături de voi!”

De la debutul campaniei Zilele Bandanei din acest an, din 4 februarie, au fost organizate 17 evenimente în 6 oraşe, prin intermediul căreia am interacţionat cu peste 15 000 de oameni reuşind să transmitem mai departe mesajul speranţei. Mai multe detalii despre campanie puteţi găsi: https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania/

Publicul larg poate investi lună de lună în poveştile de succes ale copiilor bolnavi de cancer trimiţând un sms cu valoare de 2 euro la 8844 cu mesajul CANCER.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,220AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Colposcopia – metodă de diagnosticare a leziunilor precanceroase ale colului uterin

Colposcopia este o metodă endoscopică de examinare a tractului genital inferior (col,vagin,vulvă). Se realizează...

Hirsutismul – problema medicala, psihologica si estetica

Hirsutismul reprezintă în primul rând o problemă medicală importantă, care afectează un procent relativ...

Ce este febra? Febra la copii, cauze, complicații, tratament

Ce este febra? Temperatura corpului se menține constantă datorită echilibrului dintre termogeneză și termoliză....

Bolnav în vacanță, în UE? Ce drepturi ai?

Bolnav în vacanță, într-o țară din Uniunea Europeană? Află ce drepturi ai, din punct...

Ce este Hemofilia și care este diferența între cea de tipul A și B?

Ce este Hemofilia și care este diferența între cea de tipul A și B? ...

HIV SIDA – tot ce trebuie să știi despre boală

HIV SIDA, boala care a luat prin surprindere planeta în ultimele decenii ale secolului...