Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice oferă sisteme de monitorizare glicemică

Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (SRDNBM) a organizat pe 9 februarie un eveniment ce a avut drept scop prezentarea rezultatelor obţinute în urma campaniei de strângere de fonduri “Act Today to Change Tomorrow”, campanie prin care se încearcă îmbunătăţirea vieţii unor copii cu diabet de tip 1 cu ajutorul unor sisteme de monitorizare continuă a glicemiei care ar scuti copiii de 6 înţepături zilnice şi le-ar permite un echilibru mult mai bun al glicemiei.

Evenimentul a avut loc la Hotel Crowne Plaza din Bucureşti unde membrii Comisiei de Administrare a Fondurilor formată din medici specialişti în diabet zaharat şi boli metabolice, alături de reprezentanţi ai mass media au oferit sisteme de monitorizare continuă a glicemiei pentru copii cu diabet zaharat de tip 1 insulino-dependent, sisteme care să informeze in orice moment copilul, familia acestuia şi medicul de nivelul glicemiei.

În România sunt 3000 de copii care suferă de diabet tip 1 şi sunt nevoiţi să ducă un mod de viaţă care le afectează copilăria. Copiii trebuie să se înţepe de minim 10 ori pe zi şi să facă minim patru injecţii.

Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi-a propus prin această campanie să le redea copiilor un stil de viaţă echilibrat şi o zi de mâine mai bună (cu mai puţine întepături) prin intermediul unor echipamente noi şi mai puţin invazive.

Mai multe informaţii despre diabetul la copii şi strângerea de fonduri puteţi afla pe pagina Act today to change tomorrow, www.changetomorrow.ro.

Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (SRDNBM) a fost înfiinţată cu scopul de a contribui la creşterea continuă a nivelului profesional, ştiinţific şi deontologic al membrilor săi, prin unirea eforturilor pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale de specialitate şi pentru sporirea calităţii şi eficientei actului medical, în beneficiul pacienţilor cu diabet zaharat din România. Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice reuneşte cei mai importanţi diabetologi şi specialişti în domeniul bolilor metabolice şi de nutriţie din ţara noastră.