Un Ecocardiograf performant, şansa celor 4000 de pacienţi sociali la o viaţă mai sănătoasă

Parteneriatul Kaufland România cu Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria s-a materializat de curând printr-o donaţie importantă: un Ecocardiograf performant, o contribuţie în valoare de 50 000 euro pentru dotarea policlinicilor noastre sociale.

Acest aparat performant va ajuta în mod direct 4000 de pacienţi sociali, fără venituri şi asigurări medicale să li se îmbunătăţească starea de sănătate dar şi pacienţi asiguraţi, cu venituri mici şi foarte mici, vârstnicii fiind categoria care are cea mai mare nevoie de astfel de investigaţii.

Pacienţii sociali vor beneficia astfel de şansa unor investigaţii cardiologice moderne care vor duce la diagnosticarea precoce a bolilor cardiace dar şi la monitorizarea mult mai bună a pacienţilor existenţi.

Dr. Wargha Enayati, medic cardiolog la Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria: „Afecţiunile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate din România. Din cele aproximativ 250.000 de decese înregistrate în rândul românilor, aproape 150.000 au avut cauze cardiovasculare, de 3 ori mai multe decât decesele ca urmare a afecţiunilor oncologice. (European Heart Network raport în anul 2017). La fiecare 30 de minute un român suferă un infarct, iar unul din zece pacienţi moare. În aceste condiţii, decizia Kaufland România de a veni în sprijinul pacienţilor noştri sociali este extrem importantă şi pot spune salvatoare pentru mulţi dintre ei, dacă ţinem cont că sunt pacienţi care nu au asigurări sau venituri sau poate au pensii foarte mici şi nu pot accesa asemenea servicii”.

- Articolul continua mai jos-

Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria este o organizaţie neguvernamentală care oferă, de peste 6 ani, o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri şi asigurări medicale si la preturi foarte mici persoanelor cu venituri sub 800 de lei/luna. În plus, în cele două centre educaţionale din Clinceni şi Băneasa vin zilnic peste 150 de copii din familii defavorizate unde sunt întâmpinaţi de mai bine de 15 dascăli angajaţi şi voluntari. In 2017, fundaţia a lansat opt programe medicale – Împreună pentru acces la sănătate, Împreună pentru mame şi copii sănătoşi, Cancerul nu ne mai desparte, Împreună oferim sănătate şi demnitate, Împreună pentru sănătate şi speranţă, Împreună pentru inimile pacienţilor sociali, Zâmbete pentru mame şi copii dar şi continuarea celor din anii trecuţi Programul pentru Sănătatea Femeii, Programul Dentist pentru copiii pacienţilor sociali şi Programul de Grup suport psihologic pentru femeile bolnave de cancer.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari