fbpx
Acasă Ştiri Medicale Un Ecocardiograf performant, şansa celor 4000 de pacienţi sociali la o viaţă...

Un Ecocardiograf performant, şansa celor 4000 de pacienţi sociali la o viaţă mai sănătoasă

Parteneriatul Kaufland România cu Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria s-a materializat de curând printr-o donaţie importantă: un Ecocardiograf performant, o contribuţie în valoare de 50 000 euro pentru dotarea policlinicilor noastre sociale.

Acest aparat performant va ajuta în mod direct 4000 de pacienţi sociali, fără venituri şi asigurări medicale să li se îmbunătăţească starea de sănătate dar şi pacienţi asiguraţi, cu venituri mici şi foarte mici, vârstnicii fiind categoria care are cea mai mare nevoie de astfel de investigaţii.

Pacienţii sociali vor beneficia astfel de şansa unor investigaţii cardiologice moderne care vor duce la diagnosticarea precoce a bolilor cardiace dar şi la monitorizarea mult mai bună a pacienţilor existenţi.

Articolul continua mai jos

Dr. Wargha Enayati, medic cardiolog la Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria: “Afecţiunile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate din România. Din cele aproximativ 250.000 de decese înregistrate în rândul românilor, aproape 150.000 au avut cauze cardiovasculare, de 3 ori mai multe decât decesele ca urmare a afecţiunilor oncologice. (European Heart Network raport în anul 2017). La fiecare 30 de minute un român suferă un infarct, iar unul din zece pacienţi moare. În aceste condiţii, decizia Kaufland România de a veni în sprijinul pacienţilor noştri sociali este extrem importantă şi pot spune salvatoare pentru mulţi dintre ei, dacă ţinem cont că sunt pacienţi care nu au asigurări sau venituri sau poate au pensii foarte mici şi nu pot accesa asemenea servicii”.

Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria este o organizaţie neguvernamentală care oferă, de peste 6 ani, o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri şi asigurări medicale si la preturi foarte mici persoanelor cu venituri sub 800 de lei/luna. În plus, în cele două centre educaţionale din Clinceni şi Băneasa vin zilnic peste 150 de copii din familii defavorizate unde sunt întâmpinaţi de mai bine de 15 dascăli angajaţi şi voluntari. In 2017, fundaţia a lansat opt programe medicale – Împreună pentru acces la sănătate, Împreună pentru mame şi copii sănătoşi, Cancerul nu ne mai desparte, Împreună oferim sănătate şi demnitate, Împreună pentru sănătate şi speranţă, Împreună pentru inimile pacienţilor sociali, Zâmbete pentru mame şi copii dar şi continuarea celor din anii trecuţi Programul pentru Sănătatea Femeii, Programul Dentist pentru copiii pacienţilor sociali şi Programul de Grup suport psihologic pentru femeile bolnave de cancer.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,920FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Hipertensiunea arterială – cauze și tratament

Hipertensiunea arterială (HTA) contribuie la apariția a peste jumătate din bolile cardiovasculare și  este...

Pericardita – cauze, simptome și tratament

Pericardita este o inflamaţie a pericardului, care este un înveliș subțire, format din...

Ce este psoriazisul? Cauze, simptome, tratament

Ce este psoriazisul? Psoriazisul este o boală de tip cronic cu determinism genetic, caracterizată...

Căderea părului – o consecință a chimioterapiei. Ce trebuie să știi

Căderea părului este una dintre consecințele mai multor cancere. Totuși, acest fapt nu se...

Ce este infecția cu Helicobacter pylori și cum acționează

Ce este infecția cu Helicobacter pylori și cum acționează Helicobacter pylori? Helicobacter pylori este o...

Bronhopneumopatia obstructivă cronică – conduita terapeutică nemedicamentoasă

Bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC) reprezintă un grup de boli care include bronșita cronică și...