Peste 4 milioane de euro, donați pentru Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România

Cea mai mare sumă strânsă într-o campanie de trei săptămâni în România: peste 4 milioane de euro, de la peste 100.000 donatori, pentru construirea PRIMULUI SPITAL de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România

Peste 100.000 de donatori, persoane fizice şi juridice, au răspuns campaniei lansate de Asociaţia Dăruieşte Viaţă în luna decembrie 2017, donând peste 4 milioane de euro în numai 3 săptămâni pentru proiectul organizaţiei de a construi PRIMUL SPITAL de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România. Suma este un record, fiind cea mai mare obţinută până acum în urma unei campanii de strângere de fonduri lansate de un ONG în România, în doar trei săptămâni.

În condiţiile în care, 2017 a fost ultimul an în care companiile cu cifră de afaceri sub un milion de euro au mai putut redirecţiona 20% din impozitul pe profit către un proiect al unui ONG, campania lansată la începutul lunii decembrie a mobilizat peste 1200 de companii să devină Fondatori ai Primului Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România, prin „facilitatea fiscală 20%”. Lor li s-a alăturat o mare comunitate de donatori persoane fizice, care au contribuit prin SMS la 8844 cu mesajul SPITAL, prin donaţii pe platforma online de strângere de fonduri Bursa de Fericire, precum şi prin virament bancar din ţară şi din străinătate, în contul Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

„A fost o mobilizare fără precedent. Mii de oameni ne-au sunat, ne-au scris email-uri, ne-au lăsat mesaje pe paginile de facebook, pentru a dona, pentru a semna contracte, pentru a se informa despre proiectul nostru. Eu vreau să le mulţumesc public, atât în numele nostru, al echipei Dăruieşte Viaţă, cât şi în numele medicilor şi al copiilor care vor beneficia de tratament în noul spital, pe care îl facem împreună”, spune Carmen Uscatu – preşedintele Asociaţiei.

- Articolul continua mai jos-

În contextul în care statul român nu a construit nimic în domeniul oncologiei pediatrice în ultimii cincizeci de ani, Asociaţia Dăruieşte Viaţă a demarat proiectul de construire a Primului Spital de Oncologie şi Radioterapie pentru copiii diagnosticaţi cu cancer din România încă din 2015, aceasta fiind pentru prima dată când, în România, un ONG construieşte un spital de la zero, exclusiv din donaţii şi sponsorizări, cu o investiţie estimată de cca. 8 milioane de euro.

La ora actuală, în România, nu există un centru de tratare a copilului bolnav de cancer care să beneficieze de toate serviciile necesare pe parcursul tratamentului acestuia: servicii de terapie intensivă, chirurgie, radioterapie şi chimioterapie. Este important ca toate serviciile să fie în acelaşi loc, pentru a simplifica actul terapeutic şi pentru a asigura tratament multidisciplinar.

Un tur virtual al PRIMULUI SPITAL de Oncologie şi Radioterapie pentru copiii diagnosticaţi cu cancer din România este disponibil la acest link: https://www.youtube.com/watch?v=E7wXG1chatk

Până la acest moment, Asociaţia a obţinut toate avizele necesare şi a dat startul lucrărilor efective, în curtea Spitalului „Marie Curie” din Bucureşti. A fost finalizată demolarea clădirilor vechi pentru eliberarea terenului pe care va fi ridicată noua construcţie şi au început lucrările de deviere a traseelor de utilităţi. Faza construcţiei efective este prevăzută să demareze la începutul lunii martie, în funcţie de condiţiile meteo, cu realizarea lucrărilor de structură.

Succesul campaniei lansate de Asociaţia Dăruieşte Viaţă face posibilă nu numai implementarea proiectului în etapele şi la termenele planificate, ci şi dezvoltarea proiectului iniţial pe o nouă direcţie. Astfel, Asociaţia Dăruieşte Viaţă îşi propune o extindere a proiectului de construire a Primului Spital de Oncologie şi Radioterapie pentru copiii diagnosticaţi cu cancer din România, cu adăugarea unui bloc operator modern, precum şi a altor departamente absolut necesare în tratamentul complex al copilului bolnav de cancer, extindere pentru care va continua strângerea de fonduri.

„Blocul operator din actualul spital „Marie Curie” nu a fost niciodată modernizat de la construcţia spitalului, condiţiile sunt improprii, iar un număr din ce în ce mai mare de copiii diagnosticaţi cu cancer au nevoie de intervenţii chirurgicale. Mobilizarea fără precedent din luna decembrie, modul în care societatea a răspuns chemării lansate de campania noastră, ne-au încurajat să gândim mai departe, la o extindere a proiectului iniţial, cu adăugarea unui bloc operator ultra-modern şi a altor compartimente necesare, ceea ce ar reduce semnificativ şansele apariţiei şi purtării infecţiilor intraspitaliceşti dintr-o clădire în alta. Această dezvoltare a proiectului va face obiectul strângerii în continuare de fonduri” a subliniat Oana Gheorghiu – vicepreşedintele Asociaţiei Dăruieşte Viaţă

- Articolul continua mai jos-

Mărturii despre ce înseamnă să fii părintele unui copil diagnosticat cu cancer în România sunt disponibile la acest link: https://www.youtube.com/watch?v=dMc9nvfSng4

Asociaţia Dăruieşte Viaţă a adus România cu 25 de ani în faţă în domeniul hemato-oncologiei, prin proiectele realizate, investind peste 6 milioane de euro în spitalele din România, modernizând şi dotând în special secţii de oncologie, astfel încât, un număr cât mai mare de pacienţi să poată beneficia de tratament la standarde europene, pentru ca şansele lor de vindecare să crească.

Persoanele fizice pot susţine proiectele noastre astfel:
– Redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit către Asociaţia Dăruieşte Viaţă, descărcând formularul de pe www.bursadefericire.ro/redirectioneaza-2, urmând a fi apoi completat cu datele personale, semnat şi depus personal sau prin poştă, la sediul ANAF corespunzător
– Donaţii online pe www.bursadefericire.ro/investeste
– SMS la 8844 cu mesajul SPITAL – o investiţie de 2 euro pe lună
– SMS la 8864 cu mesajul SPITAL – o investiţie de 4 euro pe lună

www.daruiesteviata.ro | www.bursadefericire.ro
Bursa de Fericire este platforma online de strângere de fonduri a Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari