Prioritizarea cercetării în domeniul serviciilor și al sistemelor de sănătate din Romania

Departamentul de Sănătate Publică, din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai a organizat în 22 Ianuarie la Cluj-Napoca o întâlnire la nivel național pentru a discuta despre prioritizarea cercetării pe domeniul serviciilor de sănătate și a sistemelor de sănătate la nivel național și UE.

Activitatea face parte din proiectul TO-REACH, finanțat de către Comisia Europeană, prin programul Orizont 2020, a cărui obiectiv major este de a dezvolta un program comun de cercetare privind serviciile și sistemele de sănătate, la nivel european.

Scopul acestei mese rotunde a fost de a discuta și de a prioritiza problemele cu care se confruntă cercetarea în domeniul serviciilor de sănătate și a sistemului de sănătate şi de a propune eventuale soluții prin dezbatere şi dialog a părților implicate.

În ultimul deceniu, sistemele europene de sănătate s-au confruntat cu provocări similare: îmbătrânirea populației și presiunile financiare continue, necesitând astfel soluții inovatoare cu privire la modul de organizare al asistenței medicale într-o manieră echitabilă și eficientă. Pentru a aborda această situație, este nevoie de dovezi din cercetare și inovare în domeniul serviciilor și a sistemelor de sănătate.

- Articolul continua mai jos-

Astfel, printre temele propuse pentru discuție se numără Stadiul actual al cercetării în domeniul sistemelor de sănătate și contextul european, priorități în îmbunătățirea sistemelor de sănătate în regiunea europeană, dezvoltarea unei agende a cercetării pe team forței de muncă în domeniul sanitar, și sănătatea ca domeniu de specializare inteligentă la nivelul regiunii de dezvoltare Nord-Vest.

Pentru mai multe detalii și informații suplimentare puteți accesa pagina oficială a proiectului TO-REACH.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari