fbpx
Acasă Ştiri Medicale Fonduri pentru creşterea numărului procedurilor de transplant

Fonduri pentru creşterea numărului procedurilor de transplant

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, s-a intâlnit astăzi cu reprezentantul Asociaţiei Transplantaţilor din România, Gheorghe Tache, pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă pacienţii pre şi post transplant.

În urma discuţiilor, a fost stabilită o modalitate de lucru pentru soluţionarea solicitărilor Asociaţiei Transplantaţilor din România, care vizează creşterea gradului de accesibilitate la serviciile medicale de profil, în condiţii de siguranţă pentru viaţa pacienţilor.

Marea îngrijorare a Asociaţiei este scăderea semnificativă a numărului de donatori, în contextul dezbaterilor negative din spaţiul public privind activitatea de transplant. O altă problemă semnalată la întâlnirea de astăzi este necesitatea diversificării ariei medicaţiei imunosupresoare şi a celei complementare şi includerea acestora în schemele terapeutice din programele naţionale pre şi post transplant. De asemenea, în cadrul întâlnirii de astăzi, s-a discutat despre necesitatea accesului la transplant pulmonar în străinătate, precum şi despre asigurarea unei protecţii sociale adecvate acestei categorii de pacienţi.

Articolul continua mai jos

“Avem în vedere îmbunătăţirea cadrului legislativ pentru activitatea de transplant. În prezent, proiectul de lege se află în dezbatere publică. Salutăm iniţiativele şi propunerile înaintate Ministerului Sănătăţii de către asociaţiile de pacienţi, care vizează îmbunătăţirea gradului de accesibilitate şi a calităţii serviciilor medicale de profil. De asemenea, colaborarea strânsă cu specialiştii în domeniul tansplantului, va contribui la asigurarea unor condiţii de îngrijre şi tratament la nivel european”, a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii acordă o atenţie deosebită accesului la transplant şi monitorizare, atât pentru pacienţii aflaţi pe listele de aşteptare, dar şi pentru cei care au beneficiat deja de transplant. În acest sens, s-au prevăzut în programele naţionale pre şi post transplant fondurile necesare pentru creşterea numărului procedurilor de transplant şi asigurarea monitorizării stării post transplant.

“Întâlnirea de astăzi a fost utilă. Am primit asigurări că, până când vor fi soluţionate solicitările noastre, vor urma, periodic, şi alte întâlniri şi analize. Noi, pacienţii pre şi post transplant, considerăm că prin dialog şi conlucrare, atât cu decienţi din sănătate dar şi cu factori competenţi pe aria transplantului, vom putea să revigorăm activitatea de transplant şi să îmbunătăţim calitatea vieţii pacienţilor”, a declarat Gheoghe Tache, preşedintele Asociaţiei Transplantaţilor din România.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,920FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Meningita – de la cauză la tratament

Probabil cu toții am auzit câte ceva despre meningită, întrucât știrile pot ajunge oriunde...

Litiaza renală – definiție, simptomatologie, prevenție

Litiaza renală ( sau pietrele la rinichi ) apare prin precipitarea unor săruri și...

Sângele respins la analize sau „sângele-rebut”. Ce trebuie să știe donatorii despre asta

Una dintre problemele tot mai frecvente cu care se confruntă cei implicați în campaniile...

Facelift prin acupunctură. Alungă ridurile de pe fața ta!

Facelift prin acupunctură. Alungă ridurile de pe fața ta! Dacă experiența și înțelepciunea vin...

Tulburările alimentare – Simptome, cauze, factori de risc, prevenție

Având o complexitate ce depășește cu mult preocuparea de "a mânca", tulburările alimentare sunt...

Efectele alcoolului, pe termen scurt și lung. De la dezinhibiție la blackout și comă etilică

De la comă etilică la blackout, efectele alcoolului pot fi devastatoare pentru organismul uman....