Educatoare diagnosticată cu TBC. Patru copii au fost internați în spital

O educatoare de la grupa mică din cadrul grădiniței din localitatea Bucşani județul Dâmbovița a fost diagnosticată cu tuberculoză. Mai mulți copii au fost internați în spital pentru verificări.

În urma unor controale medicale de rutină, un cadru didactic a fost diagnosticat cu tuberculoză în data de 22 decembrie 2017. Cadrul didactic (educatoare la grupa mică) a mai fost diagnosticat în trecut cu tuberculoză, însă în urma tratamentului, a fost declarat vindecat, existând un document medical (adeverinţă medicală din 2011) prin care este indicată posibilitatea reluării activităţii în acelaşi loc de muncă începând cu 1 mai 2011.

În prezent, cadrul didactic este internat la Sanatoriul pentru Boli Pulmonare Moroieni, Dâmboviţa.

Doi copii au fost declaraţi suspecţi în perioada 9-10 ianuarie 2018, au fost trimişi la cabinetul TBC Târgovişte, de unde, fără a fi diagnosticaţi definitiv cu TBC, au fost trimişi pentru investigaţii suplimentare la un spital din Bucureşti. Copiii sunt internaţi în prezent, fiind demarate procedurile medicale în acest caz. Alţi doi preşcolari au fost trimişi vineri (12 ianuarie 2018) către Secţia TBC Târgovişte, urmând ca în cazul lor să fie cunoscută situaţia în perioada următoare. Cadrele didactice (patru educatoare şi două învăţătoare) care predau în locaţia grădiniţei, directorul şi directorul adjunct au fost investigaţi medical pentru identificarea unei eventuale contaminări, se precizează în comunicatul IŞJ Dâmboviţa.

- Articolul continua mai jos-

A fost notificată Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa în data de 8 ianuarie 2018, care a demarat acţiunile, procedural, pentru astfel de situaţii şi a dispus lucrări de dezinfecţie în clădirea care funcţionează separat de celelalte clădiri ale şcolii cu personalitate juridică din comuna Bucşani.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari