fbpx
Acasă Ştiri Medicale Atenționare de călătorie pentru Franța. Stare de alertă pentru epidemie de gripă

Atenționare de călătorie pentru Franța. Stare de alertă pentru epidemie de gripă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale franceze, până la sfârşitul lunii ianuarie 2018 va fi menţinută starea de alertă pentru epidemie de gripă, pe tot teritoriul francez. Epidemia de gripă a făcut victime, în special, în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 64 ani. Au fost înregistrate un număr de aproximativ 12.000 persoane care s-au prezentat la serviciul de urgenţe pe întreg teritoriul Franţei. Autorităţile locale consideră că vârful endemic nu a fost încă atins, dar, pe întreg teritoriul Franţei, spitalele sunt deja saturate.

Se recomandă vaccinarea anti-gripală sezonieră, cu prioritate a grupelor la risc de complicaţii cauzate de gripă, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, grupe menţionate şi în materialul informativ postat pe site-ul http://www.cnscbt.ro/index.php/informatii-utile.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, Consulatului General al României la Marsilia: +33491221741, Consulatului General al României la Strasbourg: +33369321938 şi Consulatului General al României la Lyon: +33478607252 apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă ale misiunii diplomatice a României în Franţa: +33680713729, Consulatului General al României la Marsilia:
+33610027164, Consulatului General al României la Strasbourg: +33627050022 şi Consulatului General al României la Lyon: +33643627736.

Articolul continua mai jos

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://lyon.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ‘Călătoreşte în siguranţă’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ şi ‘Google Play’), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare ‘Un SMS îţi poate salva viaţa!’.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Bolile cardiovasculare – Frigul, factor de risc pentru cardiaci

Odată cu sosirea iernii, temperaturile scăzute pot exacerba disconfortul pacienților afectați de boli cardiovasculare...

Din ce cauză apare sindromul Down? Simptomele și semnele sindromului Down

Ce este sindromul Down? Sindromul Down este cea mai frecventă și cea mai bine...

Mononucleoza Infectioasa / Boala Sărutului – Diagnostic, Complicații, Tratament

Mononucleoza sau boala sărutului este o boală infecțioasă acută și contagioasă, provocată de virusul...

Boala celiacă (Intoleranţa la gluten) – riscuri, diagnostic, tratament

Boala celiacă este una dintre cele mai frecvente afecţiuni digestive cronice, afectând aproximativ 1%...

Hipercolesterolemia familială – Cauze, simptome, tratament

Hipercolesterolemia familială este una dintre cele mai frecvente boli genetice, mai exact genice, care...

Atacul de panică – simptome, diagnostic și tratament

Atacul de panică şi tulburarea de panică fac parte din grupul tulburărilor anxioase. Atacul...