Colegiul Medicilor din România: Asistăm zi de zi la un asalt media asupra lumii medicale.

Asistăm zi de zi la un asalt media asupra lumii medicale. Presa se întrece în a furniza consumatorului de ştiri dovezi de neglijenţă, imprudenţă, incompetenţă, ale medicilor din întreaga ţară. Suntem martori, aproape neputincioşi, la această denigrare constantă a activităţii noastre fiind creata impresia că asistenţa medicală din România este în declin şi că profesioniştii lipsesc sau că nu îşi fac corect meseria.

Cu toate că, zi de zi, calitatea actului medical a crescut şi rezultatele mai bune sunt de necontestat, percepţia publică asupra medicului s-a deteriorat în mod evident.

Pe măsură ce drepturile pacienţilor cresc, în aceeaşi măsură libertatea de acţiune a medicului este restrânsă. Pacientul are dreptul de a-şi alege şi medicul şi opţiunea terapeutică. Pacientul are acces la ghidurile de bună practică, pacientul are Legea drepturilor pacientului nr.46/2003, inclusiv accesul la justiţie pentru a-şi rezolva nemulţumirile.

Deşi medicina este subfinanţată şi subdotată de ani de zile totuşi este capabilă să asigure servicii unei populaţii de aproximativ 20.000.000. În fiecare an sunt prestate aproape 180 de milioane de servicii medicale de către cei peste 55.000 de medici. Rezultă 9 servicii medicale pe locuitor şi peste 3200 de servicii pe medic. În spitalizarea continuă şi de zi ajung într-un an aproximativ 7 milioane de pacienţi. Procentele reflectă activitatea susţinută a medicilor din România, activitate care ar merita recunoaştere, dacă nu recunoştinţă dar în nici un caz oprobriu.

- Articolul continua mai jos-

Corpurile profesionale din sănătate, fără excepţie, asistă, din nou, de câteva săptămâni la asalturi mediatice legate de fapte a căror evidenţă nu o neagă nimeni.

Afirmaţiile, neprobate încă, ce constituie obiectul unui anchete penale, care au invadat spaţiul public, reprezintă însă obiectul îngrijorării noastre. Colegii noştri care îşi practică profesia cu corectitudine, cu cinste, cu abnegaţie, cu dragoste faţă de pacienţii lor, constată astăzi, încă o data, că avalanşa de informaţii din ultima perioadă nu face decât, pe lângă a ostraciza înainte de vreme pe cel care este doar acuzat, să arunce o lumină falsă şi răuvoitoare asupra activităţii unui întreg corp profesional, influenţând în felul acesta opinia publică şi sădind o nejustificată neîncredere în activitatea majorităţii medicilor.

‘Am încredere că justiţia îşi va face datoria. Să aşteptăm deciziile definitive ale instanţelor şi să acordăm profesioniştilor din sănătate respectul cuvenit’, declară dr. Gheorghe Borcean, preşedinte al Colegiului Medicilor din Romania.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari