3047 de nou-născuţi în 2017 la maternitatea SCJU Sibiu

Numărul naşterilor înregistrate la maternitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a crescut în 2017 pentru al cincilea an consecutiv. Datele consemnate indică un total de 2990 de naşteri, dintre care 55 gemelare şi una de tripleţi.

Per total, s-au înregistrat 3047 de nou-născuţi, dintre care 1587 de băieţi şi 1460 de fete, cu 6,5% peste numărul nou-născuţilor din 2016. Comparativ cu anul 2013, numărul naşterilor a crescut cu 21%.

Cea mai prolifică lună a fost septembrie cu 282 de nou-născuţi iar cea mai slabă – aprilie cu 206 nou-născuţi.

Motivul principal al creşterii adresabilităţii către maternitatea SCJU Sibiu este reprezentat de condiţiile foarte bune din cadrul acesteia, atât din perspectiva facilităţilor de cazare (saloane de tip roaming-in, cu 2 paturi şi grup sanitar propriu) cât şi a celor de îngrijire şi tratament, personalul medical al maternităţii având printre cele mai bune rezultate din ţară.

- Articolul continua mai jos-

Despre maternitatea SCJU Sibiu
Maternitatea SCJU Sibiu este una dintre cele mai moderne din România, după ce a traversat un proces complex de reabilitare şi modernizare în valoare de aproape 26 de milioane de lei. Acesta a fost gestionat de Ministerul Sănătăţii printr-un program de finanţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii. Calitatea serviciilor oferite este una de nivel european, mamele şi copiii fiind îngrijiţi în spaţii complet renovate, modernizate şi dotate corespunzător.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari