Spitalul de Urgență Sibiu, despre cazul pacientei care *s-a plimbat* între SCJU Sibiu și Spitalul Militar Sibiu

În urma vizualizării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu în data de 28 decembrie 2017, facem următoarele precizări cu privire la cazul pacientei C.M., aflat în atenţia mass-media în ultimele zile.

Pacienta, însoţită de aparţinătoare, s-a prezentat în Unitatea de Primiri Urgenţe a SCJU Sibiu la ora 15.58 şi a părăsit unitatea la ora 16.05. În acest interval de timp, pacienta nu s-a înregistrat pentru a putea fi consultată. Imaginile dovedesc că pacienta şi aparţinătoarea au petrecut un timp extrem de scurt în cadrul UPU, unde se derula o activitate specifică, personalul răspunzând solicitărilor pacienţilor.

Pacienta a revenit la Unitatea de Primiri Urgenţe a SCJU Sibiu în aceeaşi zi, la ora 18.35, adusă de un echipaj SMURD de tip C1 de la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Militar. Personalul medical al UPU a acţionat în mod profesionist şi prompt, femeia intrând de urgenţă în sala de consultaţii. Conform fişei medicale, la ora 18.40 pacienta se afla deja în investigaţii. În jurul orei 19.00, pacienta a suferit un stop cardio-respirator. Personalul medical a încercat resuscitarea sa, făcând tot ceea ce a fost posibil pentru salvarea vieţii pacientei dar, din păcate, la ora 22.00 a fost declarat decesul femeii.

Totodată, precizăm că acest caz este în atenţia Consiliului Etic al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenta Sibiu, care s-a autosesizat şi va analiza circumstanţele evenimentului si eventualele încălcări ale principiilor morale sau deontologice în relaţia pacient – cadru medico-sanitar şi auxiliar din cadrul spitalului, prevăzute în legislaţia specifică.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari