fbpx
Acasă Ştiri Medicale Expoziție de pictură la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

Expoziție de pictură la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca organizează în perioada 11 ianuarie – 11 februarie 2018 o expoziţie de pictură cu lucrări ale studenţilor Facultăţii de Arte Plastice – Departamentul Pictură ce vor fi expuse la parterul clădirii Medicală I (str. Clinicilor, nr. 3-5).Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 11.01.2018, începând cu ora 12.00. Accesul publicului este liber.

Scopul expoziţiei este de a evidenţia lucrările de reabilitare efectuate în toamna anului trecut la clădirea”Medicală I”, în care îşi desfăşoară activitatea patru secţii ale spitalului: Secţia Clinică Cardiologie I, Secţia Cardiologie II Intervenţională, Secţia Clinică Medicină Internă I şi Secţia Clinică Gastroenterologie. În cursul acestora au fost renovate saloanele, camerele de gardă, s-au făcut lucrări de reabilitare la instalaţii (apă, încălzire centrală, oxigen) şi la acoperiş, au fost montate geamuri termopan, iar, în unele cazuri, a fost înlocuit şi mobilierul. În total, valoarea lucrărilor se ridică la peste 1.900.000 lei (aproximativ 400.000 euro).

“Am apelat la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca pentru a ne acorda sprijin în acest proiect, având în vedere excelenta colaborare anterioară pe care am avut-o cu Universitatea, în organizarea concursului pentru sigla spitalului. Dorim, prin acest eveniment, să valorificăm spaţiile nou renovate, dar şi să oferim spaţii moderne, mai plăcute, pentru pacienţi şi aparţinătorii acestora, cu scopul de a le uşura timpul petrecut în spital. Am făcut o investiţie semnificativă în reabilitarea clădirii, însă, din păcate, ţinând seama că majoritatea clădirilor în care funcţionăm au fost construite în jurul anului 1900, cel mai probabil, vom fi nevoiţi, în 5-7 ani, să reluăm eforturile de reamenajare”, declară în acest context Ec. Dr. Petru Şuşca, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca.

Articolul continua mai jos

Spaţiul expoziţional neconvenţional din holul clădirii Medicală I va găzdui timp de o lună expoziţia de pictură în cadrul căreia vor fi expuse lucrări ale studenţilor Todor Tamas, Mihai Guleş, Tincuţa Marin, Gabriel Cristian Lăpuşan, Nicoleta Tarcea, Flavia Lugigan, Şonfălean Maria, Gagyi Botond şi Raluca Iancău, coordonaţi de prof. univ. dr. Ioan Sbârciu.

Prin prezentarea acestei selecţii de lucrări ale unora dintre cei mai tineri reprezentanţi ai şcolii de Pictură de la Cluj se reia şi o mai veche tradiţie a colaborării dintre artiştii UAD, studenţi sau profesori, şi clinicile universitare clujene unde, de-a lungul timpului au fost organizate astfel de manifestări artistice cu scopul promovării artei clujene, al apropierii faţă de comunitatea clujeană şi al îmbunătăţirii stării de spirit a bolnavilor internaţi în spitalele respective.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Arteriopatia cronică obliterantă – cauze, simptome și tratament

Arteriopatia obliterantă a membrelor inferioare este o boală a sistemului circulator, prin care datorită...

Bolnav în vacanță, în UE? Ce drepturi ai?

Bolnav în vacanță, într-o țară din Uniunea Europeană? Află ce drepturi ai, din punct...

Cancerul pulmonar – Care sunt simptomele acestuia, cum îl putem preveni și trata

Cancerul pulmonar definitie: Cancerul pulmonar (cancerul la plămâni) este un tip de cancer ce...

Poliomielita – Tot ce trebuie sa stii. Cauze, simptome, tratament

Poliomielita este o infecție cauzată de un virus - poliovirus. Termenul ,,mielită’’ este asociat...

Ortodonție: cum să vă curățați dinții atunci când aveți un aparat dentar?

Ortodonție: cum să vă curățați dinții atunci când aveți un aparat dentar? La orice...

Pneumotoraxul – simptomatologie

Pneumotoraxul spontan primitiv se referă la colapsul unuia sau ambilor plămâni, provocat de pătrunderea...