Ministrul Apărării Naționale a dispus dublarea locurilor pentru formarea medicilor militari

În urma analizelor privind resursa umană specializată în domeniul medico-militar, Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor a dispus dublarea numărului de locuri pentru formarea medicilor militari. In anul de învățământ 2018-2019, vor fi scoase la concurs 100 de locuri la admiterea în Institutul Medico-Militar.

Liviu Pop, ministrul Educatiei Nationale, a inteles demersul MApN si a oferit tot suportul necesar.

Locurile vor fi repartizate după cum urmează: 80 pentru specialitatea medicină de familie, 10 locuri pentru farmacie și 10 pentru stomatologie.

În cazul în care cele două catedre ale Institutului Medico-Militar, de la București și Târgu-Mureș, nu vor putea asigura formarea celor 100 de medici militari, atunci se va lua în calcul colaborarea și cu alte centre universitare de prestigiu din România.

- Articolul continua mai jos-

Această măsură vine, în principal, sa acopere necesitățile operaționale ale Armatei României și oferta scăzuta de specialişti în domeniul medical la nivel național.

Pentru formarea unui medic specialist militar este nevoie de 10-15 ani de formare și pregătire (6 ani facultate, 4-7 ani rezidențiat, la care se adaugă modulele de pregătire medicală de urgență și operațională).

”Inca de la preluarea mandatului ministerial am declarat in nenumarate randuri ca domeniile sanatatii si invatamantului militar devin teme esentiale pentru Ministerul Apararii Nationale, in vederea cresterii capabilitatii medicale operationale si reasezarii in noi paradigme a sistemelor mai sus mentionate”, a declarat Fifor.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari