fbpx
Acasă Ştiri Medicale Numărul penumoniilor și virozelor a crescut în județul Sibiu

Numărul penumoniilor și virozelor a crescut în județul Sibiu

În cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului, în săptămâna precedentă (04.12.2017 – 10.12.2017) a crescut numărul de IRA (i) (1848), cu 40.85% faţă de cazurile din săptămâna anterioară de raportare (1312), după minivacanţă, fiind cu 19.23% mai mică faţă de săptămâna omoloagă din sezonul 2016-2017 (2288) şi mai mare cu 10.21% faţă de media celor 3 săptămâni anterioare (1665).

Analiza stratificată pe grupe de vârstă arată că cele mai multe cazuri (circa 30%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani.

Numărul pneumoniilor din această săptămână de supraveghere este de 296 cazuri. Cele mai multe cazuri (76) au survenit la grupa de vârstă 15-49 ani.

Articolul continua mai jos

Ponderea internărilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost în săptămâna 49 de 20.61%, predominând internările la grupa de vârstă 0-1 an.

Ponderea scăzută a internărilor cu infecţii acute respiratorii (1.73%), indică faptul că formele de boală au fost uşoare.

Cazurile de ‘gripă’ (ii) raportate au fost 7, faţă de 0 în săptămâna 48, cu incidenţă de 1.51%000 (iii). Nu s-au recoltat probe pentru detectare de virus gripal; astfel, actuala săptămână este caracterizată ca lipsă activitate gripală.

Reamintim că judeţului Sibiu i-au fost repartizate 14.290 doze de vaccin antigripal, reprezentând circa 59% din totalul persoanelor catagrafiate în judeţul nostru (24.340). În campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii, care a debutat în data de 11 decembrie 2017, vor avea prioritate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis persoanele cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoanele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medical, gravidele, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,920FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Șocul anafilactic – Simptome, factori de risc, tratament

Șocul anafilactic este o reacție alergică foarte severă care apare în urma unui răspuns...

Cataracta – simptome și tratament

Cataracta este principala cauză de pierdere a vederii la adulţii cu vârstă de peste...

Dr. Călin Homorodeanu despre ce este un infarct miocardic

Fiecare ieşire în centrul Clujului este însoţită, inevitabil, de tracerea unei ambulanţe, care duce...

Cancer la ficat: consumul de cafea reduce riscul la jumătate

Conform unui nou studiu, o cană de cafea, dimineața, ar putea reduce la jumătate...

Gonartroza – Ce este, factori de risc, tratament

Gonartroza reprezintă localizarea reumatismului degenerativ cronic la nivelul articulației genunchiului. Deși este o afecțiune frecventă,...

Purtarea lentilelor de contact. Avantaje și riscuri

Purtarea lentilelor de contact. Avantaje și riscuri. Pentru foarte multe persoane cu afecțiuni de...