Dr. Cristian Mucenic – ”Pacienții din țara noastră ar trebui să beneficieze de aceleași standarde medicale ca și pacienții din alte țări!”

Cu o adresabilitate ridicată din partea pacienților, atât din județul Mureș cât și din alte județe ale țării, Centrul Medical Puls, din Tîrgu-Mureș, a încercat să aducă în fiecare an, de la înființare și până în prezent, un plus de valoare pe piața serviciilor medicale private, oferind o largă paletă de servicii medicale și chirurgicale. Pentru ca pacienții să beneficieze de tratamente optime la standarde europene, Centrul Medical Puls 2009 a început un parteneriat alături de rețeaua medicală Regina Maria. Mai multe detalii legate de această colaborare dar și de investițiile din cadrul Centrului, a oferit Dr. Cristian Mucenic, managerul unității medicale.

În cadrul evenimentului Topul Firmelor din județul Mureș, organizat de Camera de Comerț și Industrie în acest an, ați primit o nouă recunoaștere pentru activitatea desfășurată în cadrul Centrului.  Ce înseamnă acest premiu pentru dumneavoastră și echipa pe care o conduceți?

Dr. Cristian Mucenic – Încununarea activității este esența a ceea ce s-a întâmplat în decursul acestui timp, de la deschiderea Centrului în 2009 și până în prezent. Această diplomă reprezintă efectiv rezultatul pozitiv al muncii mele și a colegilor mei pe anul 2016 perioadă în care, vă spun foarte sincer, am încercat să facem în așa fel încât să satisfacem cât mai eficient și rapid cerințele și nevoile tuturor pacienților!

În anul 2016 ați demarat o serie de investiții în cadrul Centrului Medical Puls. Vă rog să oferiți mai multe detalii.

- Articolul continua mai jos-

Dr. Cristian Mucenic – În cadrul Centrului, în anul 2016 am separat specialitățile chirurgicale de cele medicale și s-a ajuns la o repartiție pe saloane distincte, pe un nivel cu sală de tratament separată, iar specialitățile medicale, la fel, pe un alt nivel, cu sală de tratament separată. Ulterior, centrul nostru a achiziționat un sistem de artroscopie foarte performant, de proveniență germană, utilizat în segmentul de ortopedie pentru artroplastie, ligamentoplastie. Am introdus și intervențiile de protezare care aduc un surplus pentru desfășurarea activității și este o mândrie că putem efectua aceste intervenții în cadrul centrului nostru.

Tot în anul 2016 am achiziționat un sistem de radiografie digitală computerizată, rezultatul radiografiei îl oferim pacientului pe un CD, iar medicul care l-a trimis poate să lucreze pe imaginea de pe acel CD printr-un program instalat pe calculator, poate să rotească, să mărească imaginea. O altă variantă este ca medicul să poată să acceseze imaginea stocată în sistem pe baza unui user și a unei parole. De asemenea, am digitalizat mamograful, pacientele înțeleg importanța acestui mamograf și se adresează centrului cerând o mamografie digitală.

Acestea ar fi realizările din anul 2016, nu sunt puține, spun eu, și au avut rezultatul scontat în procent de 80-90%.

În acest an, luna noiembrie ne-a adus o colaborare foarte bună cu unul dintre cele mai mari centre din România, Regina Maria. Această colaborare va fi numai în folosul pacienților, vom încerca să aducem multiple beneficii acestor oameni, să eliminăm dacă se poate și timpii de așteptare, pentru că este foarte important ca un pacient care se adresează unui centru medical privat să nu aștepte foarte mult. Suntem în Uniunea Europeană, deci pacienții din țara noastră ar trebui să beneficieze de aceleași standarde medicale ca și pacienții din alte țări!

De când va începe această colaborare?

Dr. Cristian Mucenic – Parteneriatul a început deja din 2017, de la 1 noiembrie. Managerul acestui centru am fost și voi rămâne eu, iar clădirea a fost și va rămâne a mea.

- Articolul continua mai jos-

În ce se va concretiza acest parteneriat pentru pacient astfel încât tratamentul lui să fie cât mai aproape de standardele europene? Aveți în vedere și dezvoltarea de noi specialități?

Dr. Cristian Mucenic – Da, suntem în discuții pentru acest lucru. Pe mine, personal, mă fascinează dezvoltarea medicinei, îndrăznesc să cred că putem face ca lucrurile să continue. Deocamdată nu pot da exemple foarte concrete dar acestea vor apărea în cel mai scurt timp.

Dezvoltarea secției de oncologie medicală în ce măsură s-a continuat?

Dr. Cristian Mucenic – Am renunțat la partea de oncologie, respectiv la spitalizările de zi, contractul cu CAS. La acest domeniu am fost nevoiți să renunțăm deoarece nu ne permitea spațiul să desfășuram această activitate și am rămas doar cu consultațiile în ambulator, în regim cu plată.

Ce adresabilitate există din partea pacienților?

Dr. Cristian Mucenic – Pacienții noștri vin din județul Mureș dar vin mulți și din alte zone, în special pentru intervenții chirurgicale, de ortopedie, neurochirugie, vasculare, operații de estetică și în perioada de vară vin pacienți și din străinătate.

-Articolul continua mai jos-

Pe această cale, doresc să le transmit tuturor pacienților ”Sărbători Fericite alături de cei dragi și un an nou cât mai bogat în realizări!”.

Centrul Medical Puls 2009 oferă servicii medicale în regim de Ambulatoriu pentru specialitățile Chirurgie, Diabetologie, Ortopedie, Neurologie, Cardiologie, Interne, Gastroenterologie, Pneumoftiziologie, ORL, Psihiatrie-Psihoterapie, Medicina muncii, Endocrinologie, Obstetrică-Ginecologie, Dermato-venerologie, Pediatrie și Oncologie, o parte dintre serviciile medicale oferite fiind în relație contractuală cu CAS. 

Specialitățile chirurgicale se adresează zonei de Chirurgie generală, Chirurgie mamară, Chirurgie tiroidiană, Chirurgie vasculară, Chirurgie cu laser, Chirurgie plastică și estetică, Anestezie terapie intensivă, Neurochirurgie, ORL, Ortopedie și traumatologie, o parte dintre servicii fiind în relație contractuală cu CAS.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari