Vlad Voiculescu și Florian Bodog rezolvă pe Facebook problemele sistemului de sănătate

Ministrul Sănătății Florian Bodog și fostul ministrul al Sănătății Vlad Voiculescu rezolvă problemele sistemului de sănătate românesc pe facebook.
Fostul ministru a prezentat un caz al unei femei care a murit din lipsa imunoglobulinelor. Imediat după ce acest caz s-a mediatizat, Florian Bodog a precizat că s-au luat măsuri pentru a remedia această situație.

”Garantez și stau la dispoziția oricui cu dovezile aferente că am făcut tot ce un ministru poate face astăzi, pentru a rezolva inclusiv problema gravă a imunoglobulinei. Faptul că n-a ajuns în timp util la spitalul din Alba Iulia este unul dureros. Regret profund ce s-a întâmplat, dar acuzația că aș lăsa viețile pacienților în voia sorții o resping cu toată tăria! O astfel de acuză denotă crasă lipsă de caracter și de discernământ. În această noapte, la ora 04.00, după ce a trecut de verificările de calitate necesare, comanda de 2.200 de flacoane de Pentaglobin a plecat spre toate unitățile spitalicești din țară. De asemenea, în următoarele două săptămâni, vor mai ajunge încă 900 de flacoane de Intratec (100 ml), 6.000 flacoane Pentaglobin (50ml) și 4.000 de flacoane Pentaglobin (100 ml), cantități ce vor acoperi nevoile pacienților din România. Până când vor sosi, spitalele care se confruntă cu cazuri urgente pot apela la unitățile medicale din țară, unde am identificat existența a 1.700 de fiole de imunoglobulină”, a precizat Bodog.

Actualul ministru nu a pierdut ocazia să îi răspundă predecesorului său, pe care îl numește ”ministrul facebook”. Vlad Voiculescu acuză actualul Guvern de lipsa medicamentelor, în timp ce Bodog a afirmat că această problemă a apărut în mandatul predecesorului său.

”Este tragedia unei doamne care lucrase toată viața în sistemul medical și este o tragedie izvorâtă din nou din prostie cruntă și orgoliu criminal. Prostia cruntă de a ELIMINA LISTA MEDICAMENTELOR ESENȚIALE introdusă anul trecut prin HG 800/2016 și orgoliul criminal de a nu recunoaște și îndrepta greșeala nici după 11 luni”; potrivit lui Voisculescu

- Articolul continua mai jos-

”Există documente care dovedesc fără dubiu că problema imunoglobulinei a apărut anul trecut, pe vremea când Ministerul Sănătății era condus de „ministrul facebook”, cel care s-a remarcat doar prin preocuparea de a avea o imagine bună pe rețelele sociale. Apropo, dle domnule fost ministru al Sănătății, se numește imunoglobulină, nu imunoglobină! Poate reușiți să rețineți măcar denumirea corectă… Românii trebuie să cunoască realitatea și trebuie să știe că acest fost ministru nu a făcut nimic în mandatul său pentru a rezolva vreo problemă, asta sau alta. A considerat că este suficient să contabilizeze într-un document medicamentele care lipsesc de pe piață, fără să ia măsurile prin care să asigure medicamentele necesare în țară. Pacienții nu se tratează însă cu like-uri sau hashtag-uri, nu se operează cu share-uri. Ministrul Sănătății este și al celor care nu folosesc internetul și al copiilor care învață în case dărăpănate, ministrul Sănătății este și al celor care stau ore întregi în camerele de gardă. Nu caut scuze în trecut, dar adevărul trebuie spus răspicat. Spre deosebire de predecesorul meu „tehnocrat”, eu m-am implicat concret pentru a aduce imunoglobulină pacienților care au nevoie. În repetate rânduri m-am întâlnit cu producătorii și i-am convins să aducă cantitatea necesară pentru tratamentul cazurilor severe”, a răspuns Bodog.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari