Guvernul acceptă câteva propuneri ale Sindicatului Solidaritatea Sanitară

De la începutul anului  Federaţia Sindicală „Solidaritatea Sanitară” a înaintat câteva propuneri în ce priveşte salarizarea mersonalului medical şi nemedical, iar de-a lungul anului ele au fost reiterate până când astăzi câteva au fost luate în considerare.

Astăzi a avut loc la solicitarea Federației ”Solidaritatea Sanitară” o întâlnire cu Prim- ministrul Mihai Tudose. Federaţia sindicală a a fost reprezentată de  managerul Viorel Rotilă şi de  Dr. Florin Chirculescu, Vicepreședinte pe departamentul medici.

În urmă cu puțin timp, la sediul Guvernului, în urma negocierilor ” câteva propuneri ale acestei Federeţii au fost acceptate. Este vorba de chestiuni legate de orele de gardă, de sporurile pentru locul de muncă şi sporurile pentru personalul nemedical.

Propuneri în ce priveşte orele de gardă

Dl. Prim-ministru Mihai Tudose a fost de acord cu solicitarea Sindicatului ”Solidaritatea Sanitară” de a elimina termenul ”obligativitate” în ce priveşte gărzile medicilor şi a  solicitat un acord/angajament comun pentru asigurarea gărzilor.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

La Ministerul Sănătății vor începe luni, 04.12.2017,  negocierile pe forma acordului.
Oferta finală a Guvernului cu privire la remunerarea gărzilor este plata gărzilor cu tariful orar de la 1 ianuarie 2018.

Sporurile pentru locurile de muncă

Guvernul a propus ca variantă în Ordonanța de Urgență de modificare a legii nr. 153/2017, să mențină sporurile pentru condiții de muncă (în cuantum) până în 2022. De la 1 martie 2018 ar urma  să fie reglementate în cadrul Regulamentului de sporuri.
Federația ”Solidaritatea Sanitară” își menține poziția, respectiv ca această soluție să fie tranzitorie, aplicabilă doar în anul 2018.

Sporurile pentru personalul nemedical

Regulamentul de sporuri va include și personalul nemedical (TESA), aşa cum a solicitat ”Solidaritatea Sanitară” . Propunerea guvernului este ca, pentru personalul nemedical, sporurile să fie acordate, de asemenea, ca sume fixe, cu controlul riguros al modalității în care au fost acordate anterior.

Federația ”Solidaritatea Sanitară” insistă ca renegocierea principiilor de acordarea a sporurilor să fie luată în calcul la sfârșitul anului viitor, și nu la 01 martie 2018.

 

Video recomandat

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

LIPSA DE FIER ÎN ORGANISM – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave cum ar fi anemia feripiva. Când nivelul fierului din organism scade...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă sau febra roșie? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în...

Pietrele la rinichi – cum le poți elimina printr-o metodă naturistă

Pietre la rinichi tratament naturist - Nu de puține ori v-ați dorit să aflați care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste pentru o boală...

Bronşita cronică tabagică – Cauze, simptome, tratament

Bronşita cronică tabagică este o boală destul de frecventă în rândul populației prin faptul ca tot mai mulți tineri fumează, aceasta manifestându-se nu imediat,...