fbpx
Acasă Realitatea medicală Guvernul acceptă câteva propuneri ale Sindicatului Solidaritatea Sanitară

Guvernul acceptă câteva propuneri ale Sindicatului Solidaritatea Sanitară

De la începutul anului  Federaţia Sindicală “Solidaritatea Sanitară” a înaintat câteva propuneri în ce priveşte salarizarea mersonalului medical şi nemedical, iar de-a lungul anului ele au fost reiterate până când astăzi câteva au fost luate în considerare.

Astăzi a avut loc la solicitarea Federației ”Solidaritatea Sanitară” o întâlnire cu Prim- ministrul Mihai Tudose. Federaţia sindicală a a fost reprezentată de  managerul Viorel Rotilă şi de  Dr. Florin Chirculescu, Vicepreședinte pe departamentul medici.

În urmă cu puțin timp, la sediul Guvernului, în urma negocierilor ” câteva propuneri ale acestei Federeţii au fost acceptate. Este vorba de chestiuni legate de orele de gardă, de sporurile pentru locul de muncă şi sporurile pentru personalul nemedical.

Propuneri în ce priveşte orele de gardă

Articolul continua mai jos

Dl. Prim-ministru Mihai Tudose a fost de acord cu solicitarea Sindicatului ”Solidaritatea Sanitară” de a elimina termenul ”obligativitate” în ce priveşte gărzile medicilor şi a  solicitat un acord/angajament comun pentru asigurarea gărzilor.

La Ministerul Sănătății vor începe luni, 04.12.2017,  negocierile pe forma acordului.
Oferta finală a Guvernului cu privire la remunerarea gărzilor este plata gărzilor cu tariful orar de la 1 ianuarie 2018.

Sporurile pentru locurile de muncă

Guvernul a propus ca variantă în Ordonanța de Urgență de modificare a legii nr. 153/2017, să mențină sporurile pentru condiții de muncă (în cuantum) până în 2022. De la 1 martie 2018 ar urma  să fie reglementate în cadrul Regulamentului de sporuri.
Federația ”Solidaritatea Sanitară” își menține poziția, respectiv ca această soluție să fie tranzitorie, aplicabilă doar în anul 2018.

Sporurile pentru personalul nemedical

Regulamentul de sporuri va include și personalul nemedical (TESA), aşa cum a solicitat ”Solidaritatea Sanitară” . Propunerea guvernului este ca, pentru personalul nemedical, sporurile să fie acordate, de asemenea, ca sume fixe, cu controlul riguros al modalității în care au fost acordate anterior.

Federația ”Solidaritatea Sanitară” insistă ca renegocierea principiilor de acordarea a sporurilor să fie luată în calcul la sfârșitul anului viitor, și nu la 01 martie 2018.

 

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,916FaniÎmi place
1,170AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Leucemia limfatică cronică – Cauze, simptome, tratament

Leucemia este un cancer al sângelui. Aceasta începe când celulele sangvine sănătoase se schimbă...

Diabetul zaharat de tip 2: 4 simptome care trebuie să ne alerteze

Diabetul zaharat de tip 2, cunoscut și ca diabet secundar sau diabet non-insulino-dependent, este caracterizat...

Polipii – simptome, riscuri și tratament. Când să ne temem de iminența unui cancer

Polipii sunt excrescențe care pot apărea pe mai multe organe. Aceștia se găsesc, de...

Ce este pancreatita cronică

Pancreatita cronică reprezintă o boală inflamatorie a pancreasului, caratcterizată prin modificări morfologice și funcționale...

Sângele respins la analize sau „sângele-rebut”. Ce trebuie să știe donatorii despre asta

Una dintre problemele tot mai frecvente cu care se confruntă cei implicați în campaniile...

Gonartroza – Ce este, factori de risc, tratament

Gonartroza reprezintă localizarea reumatismului degenerativ cronic la nivelul articulației genunchiului. Deși este o afecțiune frecventă,...