Infectările cu HIV sunt detectate târziu

Peste 29.000 de persoane au fost diagnosticate cu virusul în 2016 pe teritoriul Uniunii European, într-o ușoară scădere față de anul anterior, potrivit unui raport realizat de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) și de Organizația Mondială a Sănătății, citat de Agerpres.

Potrivit directorului ECDC, Andrea Ammon, între infecție și diagnostic există în medie o perioadă de trei ani, ceea ce înrăutățește perspectivele pentru pacient.

Cu 160.000 de noi diagnostice raportate anul trecut, teritoriul Europei extinse, care include Rusia, Kazahstanul și Uzbekistanul, este singura regiune din lume cu o rată în creștere a infectării cu HIV, se indică în raport.

Cea mai mare rată de infectare a fost constată în Ucraina, cu 33,7 persoane infectate la 100.000, și cea mai mică în Letonia, cu 18,5 persoanele infectate la 100.000, precizează același raport.

Video recomandat

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Ovidiu Bojor – Cum a descoperit Insulina vegetală și câteva rețete de viață lungă

Ovidiu Bojor e unul dintre acei oameni extraordinari pe care e un privilegiu să-i întâlnești măcar o dată în viață. Fondator al Fitoterapiei moderne,...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă sau febra roșie? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în...

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

LIPSA DE FIER ÎN ORGANISM – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave cum ar fi anemia feripiva. Când nivelul fierului din organism scade...

Castravetele amar – recomandat diabeticilor

Castravetele amar este recomandat pentru dieta bolnavilor cu diabet zaharat de tip II, deoarece are calitatea de a scădea glicemia. O legumă obișnuită în...