Consumul a trei cești de cafea pe zi, un beneficiu pentru sănătate

Oamenii care beau trei-patru cesti de cafea pe zi au șanse mari să aibă mai mult de câștigat decât de pierdut în ceea ce privește sănătatea lor. Aceștia se confruntă cu riscuri mai mici de moarte prematura si boli de inima decat cei care se abțin, potrivit oamenilor de știință citați de Reuters.

Potrivit studiului, care a adunat probe de la mai mult de 200 de studii anterioare, consumul de cafea este deasemenea, legat de ricuri mai mici de diabet, boli de ficat, dementa si unele forme de cancer.

Oamenii de știință au menționat beneficiile consumului a trei-patru cești de cafea pentru sănătate, excepție făcând femeile însărcinate care sunt mai predispuse la facturi.

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial. Pentru a înțelege mai bine efectele sale asupra sănătății, Robin Poole, un specialist de sanatate publica la Universitatea din Southampton,  Marea Britanie a condus o echipa de cercetare care a realizat o ”analiză umbrelă” a 201 studii care au la bază cercetări fundamentate pe observație și 17 studii bazate pe studii clinice în mai multe țări.

- Articolul continua mai jos-

Consumul de cafea este legat de un risc mai scăzut de deces din toate cauzele, inclusiv boli de inimă.

Cafeaua a fost, de asemenea, asociată cu un risc mai scăzut pentru mai multe tipuri de cancer, inclusiv de prostata, endometrial, piele si cancer de ficat, precum si diabet de tip 2, calculi biliari si guta. Cel mai mare beneficiu a fost observat pentru stările hepatice, cum ar fi ciroza hepatica.
Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari