Concursul de Rezidențiat va avea loc duminică, 19 noiembrie

Ministerul Sănătății va organiza duminică, 19 noiembrie 2017, concursul de Rezidențiat pentru domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, sesiunea 2017.

La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura, descentralizat, în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

În sesiunea din 2017, absolvenții universităților de medicină, medicină dentară și farmacie vor putea concura pe un număr de 3565 locuri și posturi pentru medicină, 258 locuri pentru medicină dentară și 136 locuri și posturi pentru farmacie.

Anul acesta, numărul locurilor și posturilor de la domeniul medicină a fost suplimentat cu 95. Numărul locurilor și posturilor a fost stabilit în funcție de cifra de școlarizare, capacitatea de pregătire a centrelor universitare și solicitările unităților sanitare.

- Articolul continua mai jos-

‘Urez succes mai tinerilor mei colegi care susținut duminică unul dintre cele mai importante examene din cariera lor. În același timp, îi asigur că depunem toate eforturile pentru a le crea condițiile necesare de a profesa în sistemul medical românesc, iar un pas important îl reprezintă modificarea salarizării personalului medical. Începând de anul viitor, medicii rezidenți vor beneficia de creșteri salariale semnificative, între 151% și 287% în funcție de specialitate și anul de pregătire. De asemenea, toți rezidenții vor încasa bursele de rezidențiat, până la intrarea în vigoare a creșterilor salariale.’, a declarat ministrul Sănătății, prof.dr. Florian BODOG.

Concursul de duminică, 19 noiembrie 2017 se va desfășura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs.

Ministerul Sănătății a publicat în revista de specialitate Viața Medicală și pe site-ul www.ms.ro, secțiunea Rezidențiat, toate amănuntele privind tematica de concurs, bibliografia aferentă, numărul locurilor și posturilor, metodologia și condițiile de participare.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari