fbpx
Acasă Ştiri Medicale Medicii de familie protestează în Piaţa Victoriei

Medicii de familie protestează în Piaţa Victoriei

Medicii de familie protestează în Piaţa Victoriei împotriva condiţiilor de muncă din cabinete, a birocraţiei care împiedică activitatea medicală.

Medici de familie din întreaga ţară s-au adunat în Piaţa Unirii pentru a protesta împotriva condiţiilor de muncă din cabinete, a birocraţiei care împiedică activitatea medicală. “Nu omorâţi medicina de familie!”, “Nu se poate calitate cu finanţare la jumătate!”, “Nu mai vrem birocraţie! Nu mai vrem să fim hărţuiţi!” scria pe pancartele purtate de membri a numeroase grupuri şi asociaţii a medicilor de familie.

Ne dorim ca ziua de 15 noiembrie 2017, ceasul al doisprezecelea să fie ceasul în care decidentul se trezeşte. Nu vom spune “România, trezeşte-te!”, vom spune “Clasă politică trezeşte-te!”

Articolul continua mai jos

Medicii de familie protestează în Piaţa Victoriei

 

În condiţiile în care 75% din activităţile medicale din România sunt desfăşurate în cabinetele de familie, medicii îşi doresc să poată să se ocupe de pacienţi şi nu să lupte cu sistemul informatic şi să completeze acte. Reducerea birocraţiei în cabinetele din România este principala lor revendicare, alături de cele legate de subfinanţarea sistemului sanitar românesc.

Medicii de familie vor să lucreze în România

Medicii de familie îşi exprimă nemulţumirile şi faţă de nivelul veniturilor financiare. Deputatul Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătatae din Cameră afirma în cadrul unei transmisiuni în direct pe pagina personală a unei platforme de socializare că după plata contribuţiilor şi cheltuielilor, medicul de familie din comuna Palatca, judeţul Cluj rămânea cu 250 de lei, ceea ce este absolut de neconbceput, dacă ne dorim un sistem de sănătate funcţional.

Medicii de familie protestează în Piaţa Victoriei

“Vrem să transmitem un mesaj decidenţilor, că aşa nu se mai poate. Acest “aşa nu se mai poate” are mai multe conotaţii. În primul rând gândiţi-vă că Medicina de familie este în acest moment colmatată de alte activităţi decât cele pentru care medicul este pregătit în facultate, adică să îngrijească atât pe omul bolnav, cât şi pe cel sănătos” a a firmat unul din coordonatorii protestului. “În acest moment, în cabinetele de familie, în loc să s epresteze servicii medicale, se prestează servicii informatice, eventual activităţi administrative” a completat el.

Medicii de familie protestează în Piaţa Victoriei – Organizatorii au rostit încă o dată cu toţii jurământul lui Hipocrate, în mod solemn.

“Un medic depune jurământul la terminarea facultăţii şi la intrarea Lăsaţi-ne să fim medici în România! Lăsaţi-ne să avem grijă de pacienţi în România! Lăsaţi-ne să ne facem profesiunea în România!” s-a mai spus de la microfon în aplauzele numeroşilor  medici participanţi la protest.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ce este aritmia cardiacă? Cauze, simptome, tratament

Modul în care bat inimile noastre este dictat de centrul de comandă al impulsurilor...

Psiholog Laura Maria Cojocaru: „Pielea ne vorbește despre starea noastră psihică și emoțională”

Psiholog Laura Maria Cojocaru: „Pielea ne vorbește despre starea noastră psihică și emoțională”. Pielea,...

Cancerul cerebral – simptome, diagnostic, tratament

Indiferent dacă este benignă sau una malignă - în cancerul cerebral -, o tumoră...

Pneumonia, afecțiunea cu peste 30 de cauze de apariție

Pneumonia este o infecție respiratorie acută, care afectează alveolele plămânilor, cauzată de diverse organisme,...

Crampele musculare – 9 metode să le previi

Caracterizate printr-o contracție involuntară și dureroasă a unui mușchi, crampele musculare apar pe neașteptate....

Scleroza multiplă – cauze, simptome, tratament

Scleroza multiplă (SM) afectează nervii din creier şi măduva spinării (cunoscută, de asemenea, ca...