Medicii de familie protestează în Piaţa Victoriei

Medicii de familie protestează în Piaţa Victoriei împotriva condiţiilor de muncă din cabinete, a birocraţiei care împiedică activitatea medicală.

Medici de familie din întreaga ţară s-au adunat în Piaţa Unirii pentru a protesta împotriva condiţiilor de muncă din cabinete, a birocraţiei care împiedică activitatea medicală. „Nu omorâţi medicina de familie!”, „Nu se poate calitate cu finanţare la jumătate!”, „Nu mai vrem birocraţie! Nu mai vrem să fim hărţuiţi!” scria pe pancartele purtate de membri a numeroase grupuri şi asociaţii a medicilor de familie.

Ne dorim ca ziua de 15 noiembrie 2017, ceasul al doisprezecelea să fie ceasul în care decidentul se trezeşte. Nu vom spune „România, trezeşte-te!”, vom spune „Clasă politică trezeşte-te!”

 

- Articolul continua mai jos-

În condiţiile în care 75% din activităţile medicale din România sunt desfăşurate în cabinetele de familie, medicii îşi doresc să poată să se ocupe de pacienţi şi nu să lupte cu sistemul informatic şi să completeze acte. Reducerea birocraţiei în cabinetele din România este principala lor revendicare, alături de cele legate de subfinanţarea sistemului sanitar românesc.

Medicii de familie vor să lucreze în România

Medicii de familie îşi exprimă nemulţumirile şi faţă de nivelul veniturilor financiare. Deputatul Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătatae din Cameră afirma în cadrul unei transmisiuni în direct pe pagina personală a unei platforme de socializare că după plata contribuţiilor şi cheltuielilor, medicul de familie din comuna Palatca, judeţul Cluj rămânea cu 250 de lei, ceea ce este absolut de neconbceput, dacă ne dorim un sistem de sănătate funcţional.

„Vrem să transmitem un mesaj decidenţilor, că aşa nu se mai poate. Acest „aşa nu se mai poate” are mai multe conotaţii. În primul rând gândiţi-vă că Medicina de familie este în acest moment colmatată de alte activităţi decât cele pentru care medicul este pregătit în facultate, adică să îngrijească atât pe omul bolnav, cât şi pe cel sănătos” a a firmat unul din coordonatorii protestului. „În acest moment, în cabinetele de familie, în loc să s epresteze servicii medicale, se prestează servicii informatice, eventual activităţi administrative” a completat el.

Medicii de familie protestează în Piaţa Victoriei – Organizatorii au rostit încă o dată cu toţii jurământul lui Hipocrate, în mod solemn.

„Un medic depune jurământul la terminarea facultăţii şi la intrarea Lăsaţi-ne să fim medici în România! Lăsaţi-ne să avem grijă de pacienţi în România! Lăsaţi-ne să ne facem profesiunea în România!” s-a mai spus de la microfon în aplauzele numeroşilor  medici participanţi la protest.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari