Medicii de familie protestează în Piaţa Victoriei

Medicii de familie protestează în Piaţa Victoriei împotriva condiţiilor de muncă din cabinete, a birocraţiei care împiedică activitatea medicală.

Medici de familie din întreaga ţară s-au adunat în Piaţa Unirii pentru a protesta împotriva condiţiilor de muncă din cabinete, a birocraţiei care împiedică activitatea medicală. „Nu omorâţi medicina de familie!”, „Nu se poate calitate cu finanţare la jumătate!”, „Nu mai vrem birocraţie! Nu mai vrem să fim hărţuiţi!” scria pe pancartele purtate de membri a numeroase grupuri şi asociaţii a medicilor de familie.

Ne dorim ca ziua de 15 noiembrie 2017, ceasul al doisprezecelea să fie ceasul în care decidentul se trezeşte. Nu vom spune „România, trezeşte-te!”, vom spune „Clasă politică trezeşte-te!”

Medicii de familie protestează în Piaţa Victoriei

- Articolul continua mai jos-masca medicala

 

În condiţiile în care 75% din activităţile medicale din România sunt desfăşurate în cabinetele de familie, medicii îşi doresc să poată să se ocupe de pacienţi şi nu să lupte cu sistemul informatic şi să completeze acte. Reducerea birocraţiei în cabinetele din România este principala lor revendicare, alături de cele legate de subfinanţarea sistemului sanitar românesc.

Medicii de familie vor să lucreze în România

Medicii de familie îşi exprimă nemulţumirile şi faţă de nivelul veniturilor financiare. Deputatul Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătatae din Cameră afirma în cadrul unei transmisiuni în direct pe pagina personală a unei platforme de socializare că după plata contribuţiilor şi cheltuielilor, medicul de familie din comuna Palatca, judeţul Cluj rămânea cu 250 de lei, ceea ce este absolut de neconbceput, dacă ne dorim un sistem de sănătate funcţional.

Medicii de familie protestează în Piaţa Victoriei

„Vrem să transmitem un mesaj decidenţilor, că aşa nu se mai poate. Acest „aşa nu se mai poate” are mai multe conotaţii. În primul rând gândiţi-vă că Medicina de familie este în acest moment colmatată de alte activităţi decât cele pentru care medicul este pregătit în facultate, adică să îngrijească atât pe omul bolnav, cât şi pe cel sănătos” a a firmat unul din coordonatorii protestului. „În acest moment, în cabinetele de familie, în loc să s epresteze servicii medicale, se prestează servicii informatice, eventual activităţi administrative” a completat el.

Medicii de familie protestează în Piaţa Victoriei – Organizatorii au rostit încă o dată cu toţii jurământul lui Hipocrate, în mod solemn.

„Un medic depune jurământul la terminarea facultăţii şi la intrarea Lăsaţi-ne să fim medici în România! Lăsaţi-ne să avem grijă de pacienţi în România! Lăsaţi-ne să ne facem profesiunea în România!” s-a mai spus de la microfon în aplauzele numeroşilor  medici participanţi la protest.

Video recomandat

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în rândul copiilor. Unul dintre...

Cercetătorii australieni au descoperit un medicament uimitor care, cu o singură doză, ucide COVID-ul în 48 de ore!

Oamenii de știință de la Universitatea Monash, din Australia au descoperit, în urma unor studii, făcute în condiții de laborator, în luna aprilie 2020,...

Fibroza pulmonară idiopatică

Ce este fibroza pulmonară idiopatică? FPI este o boală cronică, rară, ireversibilă, fatală și apare printr-un proces de remodelare a țesutului pulmonar de cauză...

Lipsa de fier în organism – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave. Când nivelul fierului din organism scade sub limitele normale, apar tot...

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...