fbpx
Acasă Realitatea medicală Profesorul Dafin Mureșanu de la UMF Cluj-Napoca este noul președinte al Federației...

Profesorul Dafin Mureșanu de la UMF Cluj-Napoca este noul președinte al Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare

Profesorul Dafin Mureșanu de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca este noul președinte al Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare, cea mai reprezentativă organizaţie europeană dedicată neuroreabilitării – The European Federation of NeuroRehabilitation Societies (EFNRS).

Numirea sa a avut loc la sfârșitul lunii octombrie, în cadrul celei de a – IV-a ediţii a Congresului European de NeuroReabilitare (ECNR) desfășurat  la Lousanne, în Elveţia.

“Votul acordat de către membri EFNRS mă onorează şi în acelaşi timp mă obligă, alegerea mea într-o poziţie atât de importantă fiind rezultatul unui deceniu de muncă în echipă la nivel european și internațional”, a declarat Profesorul Dafin Mureșanu.

Articolul continua mai jos

Înainte de alegerea sa în această funcţie al cărei mandat este de doi ani, profesorul Dafin Mureșanu a ocupat poziţia de vicepreşedinte al EFNR. În prezent, profesorul  ocupă funcția de director al departamentului de Neuroştiinţe din cadrul UMF  din Cluj-Napoca, membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale din România, Co-Președinte al Panel-ului Științific de Neurorecuperare al Academiei Europene de Neurologie, preşedinte al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii, iar până în mai 2017 a ocupat funcţia de preşedinte al Societăţii de Neurologie din România.

Având sediul permanent la Viena, EFNRS este o organizație internațională nonprofit dedicată cercetării, educației, schimburilor intelectuale și științifice, activităților de advocacy și filantropice în domeniul medical al neuroreabilitării și al ariilor de expertiză conexe. EFNRS are în componenţa sa toate societățile de neurorecuperare din ţările Uniunii Europene, la care se adaugă şi specialişti şi cercetători ştiinţifici din întreaga lume.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Intoleranță la lactoză – simptome, diganostic, tratament

Rapoartele medicale susțin că, în România aproximativ 5% din copii se nasc cu intoleranță la...

Adenopatiile cervicale – cauze, diagnostic și tratament

Adenopatiile reprezintă o creștere în dimensiune a ganglionilor limfatici. Ganglionii limfatici sunt elemente importante...

Ce este schizofrenia? Cauzele și factorii de risc ai schizofreniei

Ce este schizofrenia? Schizofrenia este o afecțiune mentală serioasă și cronică care afectează modul...

Ecografia cu substanță de contrast – avantaje și aplicații în practica clinică

Ecografia cu substanta de contrast este o metoda de evaluare imagistică pentru multiple organe...

Litiaza renală – definiție, simptomatologie, prevenție

Litiaza renală ( sau pietrele la rinichi ) apare prin precipitarea unor săruri și...

Ce este anemia? Tipuri de anemii, simptome, factori de risc, tratament

Ce este anemia? Conform dicționarelor medicale, anemia este definită ca scăderea cantității sau a...