Întâlnire la nivel european privind substanţele de origine umană în reproducerea asistată

Reproducerea asistată este un domeniu sensibil care vine să răspundă problemelor de infertilitate cu care tot mai multe cupluri se confruntă în ultimele decenii.

În 16 noiembrie 2017 Directoratul General al Comisiei Europene pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară va organiza la  Bruxelles o întâlnire ad-hoc între părțile interesate și reprezentanți ai membrilor Autorităților competente privind grupul de experți în substanţele de origine umană (CASOHO E01718).

Vor participa instituţii de prestigiu implicate în utilizarea şi manipularea substanţelor de origine umană precum Societatea Europeană de Reproducere Umană și Embriologie, Europe Fertility, Rețeaua Donatorilor pentru Concepție  (DCN), Cryos Sperm Bank,
Nordic  Cryobank.

Pe agenda de lucru sunt înscrise teme majore ale acestui domeniu. Astfel se vor discuta aspecte sensibile ale tehnicilor de reproducere asistată (ART):

- Articolul continua mai jos-
  • Testarea genetică – evoluţii şi implicaţii  pentru tehnicile de reproducere asistată;
  • Focus pe calitate în tehnicile de reproducere asistată- indicatori de măsurare şi monitorizare;
  • Marcarea Conformităţii Europene la consumabile, media şi echipamente-cerinţe şi provocări.

ART

Ce sunt ART- tehnicile de reproducere asistată?

Tehnicile de reproducere asistată (ART ) reprezintă un ansamblu de metode medicale, atât artificiale, cât şi  semiartificiale specializate, aplicabile cuplurilor cu probleme de fertilitate. Ele sunt ajutate să conceapă un copil  prin intermediul unor proceduri care  utilizează  ovule şi spermatozoizi proveniţi fie de la cuplul în cauză, fie  gameti sau chiar embrioni de la donatori.

Pentru finalizarea concepţiei se procedează la fertilizare în organismul femeii, în uter sau în laborator, denumită in vitro.

Cele mai  utilizate  tehnici de reproducere asistată

  •  Inseminarea intrauterina (iui)
  •  Fertilizarea in vitro (fiv)
  •  Injectia intracitoplasmatica a spermei (icsi)
  •  Transferul intrafalopian al gametilor (gift)
  •  Transferul intrafalopian al zigotilor (tifz)

Cercetările din ultimii 30 de ani sunt avansate în acest domeniu. Totuşi, şansele de fertilizare depăşesc arareori nivelul de 27% per ciclu şi cel de 33% de sarcini. Rata de succes a tehnicilor de reproducere asistată sunt influenţate de o serie de factori variabili, cum sunt vârsta femeii,  utilizarea ovulelor donate sau  crioprezervate etc.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari