fbpx
Acasă Realitatea medicală Campanie de donare de sânge adresată studenţilor şi cadrelor didactice

Campanie de donare de sânge adresată studenţilor şi cadrelor didactice

Direcția Comunicare și Relații Publice din cadrul Universității Babeș-Bolyai organizează, în perioada 20-24 noiembrie 2017, cea de-a patra ediţie a campaniei de donare de sânge „Donăm împreună, UBB dă startul!”, adresată în principal studenţilor şi cadrelor didactice, dar nu numai lor.

Ediţia din această toamnă a campaniei va fi organizată în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, cu FC Universitatea Cluj, Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj și Centrul Mobil de Transfuzii Târgu-Mureș.

Implicarea în comunitate constituie una dintre direcțiile majore de acțiune incluse în Strategia Universității Babeș-Bolyai care, departe de a fi o instituție izolată, este, din ce în ce mai mult implicată în viaţa comunităţii. Ajunsă acum la cea de-a patra ediţie, campania Donează şi tu! UBB dă startul”, inițiată de Universitatea Babeș-Bolyai, a reușit, prin donatorii săi, să colecteze sânge pentru aproape 2.000 de persoane din întreaga țară, contribuind în modul cel mai real la salvarea vieților”, a declarat purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieș.

Articolul continua mai jos

Campania inițiată de Universitatea Babeș-Bolyai își dorește să fie mai mult decât un eveniment punctual, obiectivul major al acesteia fiind acela de a crea un comportament constant, consecvent în ceea ce privește donarea de sânge.

În acest sens, pe lângă campania propriu zisă de donare, care va avea loc în perioada 20-24 noiembrie 2017, voluntarii UBB și cei ai USAMV Cluj-Napoca vor organiza o campanie de informare cu privire la fenomenul donării, aceasta urmând să se desfășoare, în perioada 13-17 noiembrie 2017, în toate facultățile Universității Babeș-Bolyai și ale Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Campania de donare de sânge „Donăm împreună! UBB dă startul” va avea următorul program: 20 – 21 noiembrie – Centrul Regional de Transfuzie Cluj (str. N. Bălcescu nr. 18); 22 noiembrie – Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu (str. Pandurilor nr. 7); 23 noiembrie – campusul Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (Calea Mănăştur nr. 3-5); 24 noiembrie – Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB (str. Teodor Mihali nr. 58-60).

Persoanele care doresc să doneze sânge se pot înscrie completând formularul: goo.gl/dBMVav . Fixarea unei zile şi a unui interval orar va ajuta la o bună organizare şi desfăşurare a sesiunilor de donare.

Printre partenerii care s-au alăturat iniţiativei UBB  se numără: Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, FC Universitatea Cluj, Centrul Mobil de Transfuzii Târgu-Mureș, Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca, CSUBB, OSUBB, Marty, Exclusive Catering & Events și Selgros Cash & Carry.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/1298933980251933/ .

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Din ce cauză apare sindromul Down? Simptomele și semnele sindromului Down

Ce este sindromul Down? Sindromul Down este cea mai frecventă și cea mai bine...

Pneumonia, afecțiunea cu peste 30 de cauze de apariție

Pneumonia este o infecție respiratorie acută, care afectează alveolele plămânilor, cauzată de diverse organisme,...

Tulburările alimentare – Simptome, cauze, factori de risc, prevenție

Având o complexitate ce depășește cu mult preocuparea de "a mânca", tulburările alimentare sunt...

Ce este embolia pulmonară?

Tromboembolismul pulmonar (TEP) este o boală frecventă şi potenţial fatală. Reprezintă a doua cauză...

Boala Marfan – Diagnostic, simptome, tratament

Boala Marfan reprezintă o boală genetică care afectează țesutul conjunctiv. Țesutul conjunctiv este responsabil de...

Dependența de internet – diagnostic și terapie

Internetul este o prezență din ce în ce mai constantă în viața tuturor, fapt...