Ziua Internationala a Radiologiei este marcată în 8 noiembrie 2017

Ziua Internationala a Radiologiei, marcată în 8 noiembrie este un eveniment anual organizat cu scopul de a îmbunătăţi gradul de conştientizare a valorii pe care o are radiologia şi contribuţia ei la îngrijirea pacienţilor în condiţii de siguranţă. De asemenea, prin evenimentele legate de această zi se doreşte ămbunătăţirea înţelegerii rolului vital pe care radiologii îl joacă în continuitatea asistenţei medicale.

Marcarea Zilei Internaţionale a Radiologiei s-a făcut prin iniţiativa, colaborarea şi suportul asociaţiilor continentale, Fededaţiei Societăţilor Europene de radiologie şi A Societăţii Internaţionale a Radiologilor.

Radiologia şi importanţa ei în medicină

Imagistica medicală este una dintre cele mai incitante și progresive discipline în domeniul asistenței medicale și un domeniu de activitate deosebit în ceea ce privește cercetarea tehnologică și biologică. Raze X, scanări RMN, ultrasunete și numeroase alte tehnologii medicale de imagistică, precum și aşa-numitele imaginile care captează ochiul, sunt cunoscute de mulți oameni, dar scopul exact și valoarea acestor servicii nu sunt pe deplin înțelese.

DSC 1908

- Articolul continua mai jos-

De ce 8 noiembrie ?

Prin urmare, a fost aleasă 8 noiembrie ziua în care Wilhelm Conrad Röntgen a descoperit existența razelor X în 1895, ca zi de acțiune și conștientizare. Toţi cei implicaţi în serviciile de imagistică medicală îşi doresc să atragă atenţia asupra uimitoarelor posibilități medicale, științifice și chiar artistice ale acestei ramuri, rolul esențial al radiologului ca parte a echipei de asistență medicală în nenumărate scenarii medicale și standardele înalte educaționale și profesionale impuse tuturor celor care lucrează în imagistica medicală.

Radiografia de urgență a fost aleasă ca temă principală a zilei, pentru a evidenția rolul esențial pe care radiologii îl joacă în camera de urgență, sporind calitatea asistenței medicale și tratamentul pacienților.

Societăţile radiologice naţionale, societăţile de subspecialitate radiologică, societăţile radiografilor şi societăţile ştiinţifice aliate din toată lumea vsunt invitate sa participe. Ele vor organiza propriile activităţi, cum ar fi prelegeri publice, zile deschise ale departamentului, apariţii naţionale de media si evenimente de presă.

Ziua Internationala a Radiologiei în România

IDoR 2017 și Ziua internațională a fizicii medicale vor fi celebrate la cea de-a 15-a Conferință Română de Fizică Medicală, care va avea loc în orașul românesc Iași. Conferința, organizată de Colegiul de Fizică Medicală din România (CFMR), în colaborare cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza, va avea loc în perioada 10-12 noiembrie.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari