Schimbări în organizarea unor secții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu

Din dorința de a oferi permanent cele mai bune condiții de tratament pentru pacienți respectiv condiții de lucru personalului medical, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu face o serie de schimbări în organizarea unor secții/compartimente ale instituției.

Astfel, pentru a putea derula în continuare în cadrul SCJU Programul național de oncologie — Subprogramul de tratament medicamentos al bolnavilor cu afecțiuni oncologice, este necesar ca soluțiile citostatice să fie preparate în cadrul unei farmaciei cu circuit închis a spitalului. În acest sens, se va amenaja un punct de lucru al farmaciei la parterul clădirii secțiilor clinice medicale și oncologie, fapt care conduce la câteva schimbări în organizarea unor secții/compartimente.

Compartimentul Clinic Diabet Nutriție va fi relocat de la parterul clădirii medicale într-un spațiu disponibil în cadrul Secției Clinice Obstetrică — Ginecologie II, unde își desfășura activitatea Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistentei Medicale (SPIAAM). În perimetrul eliberat la parterul clădirii medicale vor amenajate punctul farmaceutic de lucru pentru prepararea soluțiilor citostatice și saloanele necesare pentru spitalizare de zi — Secția Clinică Hematologie.

De asemenea, Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistentei Medicale (SPIAAM) ca fi relocat în cadrul unor spații disponibile în clădirea unde își desfășoară activitatea Compartimentului de Citologie.

- Articolul continua mai jos-

„Asigurarea tratamentului specific bolnavilor cu afecțiuni oncologice cu soluții citostatice este o chestiune deosebit de importantă și nu poate lipsi din cadrul unei instituții sanitare de mărimea și importanța spitalului județean. Tocmai de aceea am identificat această posibilitate de a amplasa un punct de lucru farmaceutic la parterul Secției Clinice Oncologie în locul Compartimentului Clinic Diabet Nutriție, care va fi relocat într-un spațiu disponibil în cadrul Secției Obstetrică Ginecologie II. Mulțumim atât acestei secții (n.a. — Obstetrică Ginecologie II) cât și Compartimentului de Diabet respectiv Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistentei Medicale și Compartimentului de Citologie pentru că au dat dovadă de înțelegere și ne-au sprijinit în acest demers, acceptând soluțiile identificate și relocarea în alte spații”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Ec. Cornel Benchea.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari