fbpx
Acasă Realitatea medicală Schimbări în organizarea unor secții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu

Schimbări în organizarea unor secții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu

Din dorința de a oferi permanent cele mai bune condiții de tratament pentru pacienți respectiv condiții de lucru personalului medical, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu face o serie de schimbări în organizarea unor secții/compartimente ale instituției.

Astfel, pentru a putea derula în continuare în cadrul SCJU Programul național de oncologie — Subprogramul de tratament medicamentos al bolnavilor cu afecțiuni oncologice, este necesar ca soluțiile citostatice să fie preparate în cadrul unei farmaciei cu circuit închis a spitalului. În acest sens, se va amenaja un punct de lucru al farmaciei la parterul clădirii secțiilor clinice medicale și oncologie, fapt care conduce la câteva schimbări în organizarea unor secții/compartimente.

Compartimentul Clinic Diabet Nutriție va fi relocat de la parterul clădirii medicale într-un spațiu disponibil în cadrul Secției Clinice Obstetrică — Ginecologie II, unde își desfășura activitatea Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistentei Medicale (SPIAAM). În perimetrul eliberat la parterul clădirii medicale vor amenajate punctul farmaceutic de lucru pentru prepararea soluțiilor citostatice și saloanele necesare pentru spitalizare de zi — Secția Clinică Hematologie.

Articolul continua mai jos

De asemenea, Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistentei Medicale (SPIAAM) ca fi relocat în cadrul unor spații disponibile în clădirea unde își desfășoară activitatea Compartimentului de Citologie.

“Asigurarea tratamentului specific bolnavilor cu afecțiuni oncologice cu soluții citostatice este o chestiune deosebit de importantă și nu poate lipsi din cadrul unei instituții sanitare de mărimea și importanța spitalului județean. Tocmai de aceea am identificat această posibilitate de a amplasa un punct de lucru farmaceutic la parterul Secției Clinice Oncologie în locul Compartimentului Clinic Diabet Nutriție, care va fi relocat într-un spațiu disponibil în cadrul Secției Obstetrică Ginecologie II. Mulțumim atât acestei secții (n.a. — Obstetrică Ginecologie II) cât și Compartimentului de Diabet respectiv Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistentei Medicale și Compartimentului de Citologie pentru că au dat dovadă de înțelegere și ne-au sprijinit în acest demers, acceptând soluțiile identificate și relocarea în alte spații”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Ec. Cornel Benchea.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,918FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Reumatismul – tot ce trebuie să știi despre el

Reumatismul - tot ce trebuie să știi despre el. Impactul pe care afecțiunile reumatismale...

Ce este infecția cu Helicobacter pylori și cum acționează

Ce este infecția cu Helicobacter pylori și cum acționează Helicobacter pylori? Helicobacter pylori este o...

Cancerul de piele. Tipuri de cancer de piele, diagnostic, tratament

Cancerul de piele reprezintă o înmulțire necontrolată a celulelor pielii. Există 3 tipuri principale: carcinomul...

Prezervarea fertilității înainte de tratamentele oncologice

Teama că nu vor mai putea avea copii în urma tratamentelor oncologice îi macină...

Poliomielita – Tot ce trebuie sa stii. Cauze, simptome, tratament

Poliomielita este o infecție cauzată de un virus - poliovirus. Termenul ,,mielită’’ este asociat...

Ce este sclerodermia? Simptome, diagnostic, tratament

Ce este sclerodermia? Termenul „sclerodermia" provine dintr-un cuvânt grecesc „scleroderma", care înseamnă „piele dură"....