Program suplimentar pentru efectuarea de mamografii la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare de Ziua Internațională a Radiologiei

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, prin Laboratorul de Radiologie din cadrul Ambulatorului de Specialitate, organizează miercuri, 8 noiembrie, un program suplimentar pentru efectuarea de mamografii, punctând Ziua Internațională a Radiologiei, respectiv 122 de ani de la descoperirea razelor X .

Mamografiile se vor efectua miercuri 8 noiembrie, între orele 13:30-18:00 pe str. Gheorghe Lazăr nr. 2  – Policlinica veche. Se pot adresa femeile cu vârsta peste 40 de ani în baza unui bilet de trimitere simplu sau decontat de CJAS.

Radiologia este specialitatea care în zilele noastre a devenit foarte ‘populară’ , dar trebuie să devină și din ce în ce mai prestigioasă și mai des apreciată de toți aceia care o solicită în fiecare zi. Radiologia este o ramură a medicinei care examinează corpul uman cu ajutorul razelor X, în vederea stabilirii diagnosticelor sau a tratării și gestionării bolilor vizualizate. Printre tehnologiile imagistice utilizate de radiologi se numără: ultrasonografia, tomografia computerizată (CT), medicina nucleară, tomografia prin emisie de pozitroni, rezonanța magnetică nucleară (RMN). Cea mai cunoscută subspecialitate a radiologiei este cea folosită cu scopul diagnosticării, în acest sens radiografia sau roentgenografia fiind una dintre cele mai frecvente aplicații imagistice folosite.

În cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, la laboratorul de radiologie și imagistică medicală se efectuează o gamă largă de investigații imagistice precum: Radiografii, radioscopii, mamaografii, ultrasosnografii, CT, angiografii. Se lucrează în 4 puncte de lucru: Locația I; Locația II; Ambulatorul de specialitate; Punct de lucru Tășnad.

- Articolul continua mai jos-

Examinările pacienților se fac la solicitarea medicilor de familie și specialiști pe baza biletelor de trimitere. Examinările de mamografie introduse în cadrul serviciilor oferite de laboratorul de radiologie și imagistică, din anul 2002, sunt utilizate pentru depistarea tumorilor mamare în stadiu curabil și pentru evaluarea sănătății femeilor. Din 2013 se efectuează examinări CT, iar din 2018 se va lărgi gama de investigații imagistice cu examinări osteodensitometrice.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari