fbpx
Acasă Realitatea medicală Cancerul de piele facială şi labial- Curs internaţional la Cluj-Napoca

Cancerul de piele facială şi labial- Curs internaţional la Cluj-Napoca

Asociația Europeană pentru Chirurgie Cranio-Maxilofacială, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca şi  Departamentul de Chirurgie maxilofacială organizează în perioada 9-11 noiembrie 2017  Cursul internaţional dedicat cancerului de piele facială și labial. Alături de acesta se va desfăşura Simpozionul Internaţional „Cancerul capului şi al gâtului”

Cursul internaţional dedicat cancerului de piele facială și buze se adresează rezidenților și specialiștilor care lucrează în domeniul chirurgiei maxilo-facialale, chirurgie plastică, dermatologie, otolaringologie și oncologie. În cadrul acestui eveniment se atrage atenția asupra capcanelor în diagnosticul și tratamentul multidisciplinar al cancerului de piele și asocierii cu metastaze regionale și generale.

Conferințele și prezentările urmăresc informații adecvate cu privire la progresele actuale și stadiul tehnicii de diagnostic și tratament al cancerului de piele capului și gâtului. Discuția privind cazurile clinice, programată pentru sfârșitul cursului, va demonstra aplicarea principiilor afirmate și va oferi publicului posibilitatea de a pune întrebări practice.

Participanţii vor avea ocazia întâlnirii cu fostul preşedinte al  Asociației Europene pentru Chirurgie Cranio-Maxilofacială, Profesorul Miso Virag. Alături de domnia sa vor conferenţia Prof. Aleksandar Milenović, Emil Dediol, Igor Blivajs, Tudor Ciuleanu, Simona Şenilă, Doiniţa Crişan, Cristian Dinu, Lucian Fodor, Gabriel Gacso, Dragoş Iancu, Rareş Roman, Horaţiu Rotaru.

Asociația Europeană pentru Chirurgie Cranio-Maxilofacială

Asociația Europeană pentru Chirurgie Cranio-Maxilofacială (EACMFS) a fost înființată în 1970 de către un grup de chirurgi inovatori din Europa care doreau prigresul acestei specialităţi.  În scurt timp ea a devenit cel mai proeminent și respectat grup profesionist pentru specialitatea din Europa și are un profil deosebit în alte părți ale lumii. Obiectivele asociației sunt de a promova chirurgia cranio-maxilo-facială în teorie și practică și încearcă să stabilească cerințe uniforme de formare pentru specialitatea din Europa și să le încurajeze pe plan mondial. Scopul principal a fost acela de a se asigura că pregătirea specialiștilor în chirurgia orală și maxilo-facială sa bazat pe o bază solidă a calificărilor duale medicale și dentare și a pregătirii de bază în chirurgie.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,836FaniÎmi place
634AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Dureri comune care dezvăluie existența metastazelor în plămâni

Aceste dureri comune pot dezvălui un cancer generalizat sau metastatic. Cefaleea, durerea osoasă sau...

Efectele alcoolului, pe termen scurt și lung. De la dezinhibiție la blackout și comă etilică

De la comă etilică la blackout, efectele alcoolului pot fi devastatoare pentru organismul uman....

Cancerul pulmonar – Care sunt simptomele acestuia, cum îl putem preveni și trata

Cancerul pulmonar definitie: Cancerul pulmonar (cancerul la plămâni) este un tip de cancer ce...

Astmul bronşic – diagnostic, simptome, tratament

Astmul bronşic este o afecţiune a căilor respiratorii caracterizată printr-o reactivitate crescută a arborelui traheobronşic...

Cancerul la rinichi – de ce este „o capcană periculoasă”

Scopul principal al rinichilor este de a filtra deşeurile din sânge şi de a...

Cinci recomandări dentare pentru femeile însărcinate

Sarcina este pentru orice femeie o perioadă pe cât de delicată, pe atât de...