fbpx
Acasă Realitatea medicală Cancerul de piele facială şi labial- Curs internaţional la Cluj-Napoca

Cancerul de piele facială şi labial- Curs internaţional la Cluj-Napoca

Asociația Europeană pentru Chirurgie Cranio-Maxilofacială, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca şi  Departamentul de Chirurgie maxilofacială organizează în perioada 9-11 noiembrie 2017  Cursul internaţional dedicat cancerului de piele facială și labial. Alături de acesta se va desfăşura Simpozionul Internaţional „Cancerul capului şi al gâtului”

Cursul internaţional dedicat cancerului de piele facială și buze se adresează rezidenților și specialiștilor care lucrează în domeniul chirurgiei maxilo-facialale, chirurgie plastică, dermatologie, otolaringologie și oncologie. În cadrul acestui eveniment se atrage atenția asupra capcanelor în diagnosticul și tratamentul multidisciplinar al cancerului de piele și asocierii cu metastaze regionale și generale.

Conferințele și prezentările urmăresc informații adecvate cu privire la progresele actuale și stadiul tehnicii de diagnostic și tratament al cancerului de piele capului și gâtului. Discuția privind cazurile clinice, programată pentru sfârșitul cursului, va demonstra aplicarea principiilor afirmate și va oferi publicului posibilitatea de a pune întrebări practice.

Articolul continua mai jos

Participanţii vor avea ocazia întâlnirii cu fostul preşedinte al  Asociației Europene pentru Chirurgie Cranio-Maxilofacială, Profesorul Miso Virag. Alături de domnia sa vor conferenţia Prof. Aleksandar Milenović, Emil Dediol, Igor Blivajs, Tudor Ciuleanu, Simona Şenilă, Doiniţa Crişan, Cristian Dinu, Lucian Fodor, Gabriel Gacso, Dragoş Iancu, Rareş Roman, Horaţiu Rotaru.

Asociația Europeană pentru Chirurgie Cranio-Maxilofacială

Asociația Europeană pentru Chirurgie Cranio-Maxilofacială (EACMFS) a fost înființată în 1970 de către un grup de chirurgi inovatori din Europa care doreau prigresul acestei specialităţi.  În scurt timp ea a devenit cel mai proeminent și respectat grup profesionist pentru specialitatea din Europa și are un profil deosebit în alte părți ale lumii. Obiectivele asociației sunt de a promova chirurgia cranio-maxilo-facială în teorie și practică și încearcă să stabilească cerințe uniforme de formare pentru specialitatea din Europa și să le încurajeze pe plan mondial. Scopul principal a fost acela de a se asigura că pregătirea specialiștilor în chirurgia orală și maxilo-facială sa bazat pe o bază solidă a calificărilor duale medicale și dentare și a pregătirii de bază în chirurgie.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Boala Parkinson – Diagnostic, factori de risc, tratament, medicație

Boala Parkinson este o boală degenerativă ce survine în urma distrugerii lente și progresive...

Mononucleoza Infectioasa / Boala Sărutului – Diagnostic, Complicații, Tratament

Mononucleoza sau boala sărutului este o boală infecțioasă acută și contagioasă, provocată de virusul...

Apendicita – Simptome, diagnostic și tratament

Apendicita este una dintre cele mai comune situații de urgență chirurgicale. Apendicita survine cel...

Oboseala și ganglionul subaxial. Află ce legătură există între ele

Oboseala și ganglionul subaxial - ce legătură există între ele? Simțiți uneori o ușoară...

Facelift prin acupunctură. Alungă ridurile de pe fața ta!

Facelift prin acupunctură. Alungă ridurile de pe fața ta! Dacă experiența și înțelepciunea vin...

Cauzele disfuncției erectile

Disfuncția erectilă constă în incapacitatea de a ajunge și de a menține o erecție...