Săptămâna Mondială de conştientizare în ce priveşte antibioticele

Săptămâna mondială desensibilizare şi conştientizare a populaţiei în ceea ce priveşte antibioticele (WAAW) se concentrează asupra rolului crucial al lucrătorilor din domeniul sănătății în reducerea rezistenței la antibiotice în mediile de sănătate prin prevenirea și controlul infecțiilor (IPC).

Infecțiile asociate cu îngrijirea sănătății (HAI) sunt unele dintre cele mai frecvente evenimente adverse în îngrijire și majoritatea sunt cauzate de organisme rezistente la antibiotice. IPC-ul eficient este un pas simplu, dar fundamental care ajută la apărarea puterii antibioticelor.

De ce o Săptămână mondială de Conştientizare a Antibioticelor?

WAAW, Săptămâna mondială de Conştientizare a Antibioticelor este o iniţiativă a Organizaţiei Mondiale a sănătăţii care își propune să crească gradul de conștientizare a rezistenței globale la antibiotice și să încurajeze cele mai bune practici în rândul publicului larg, a lucrătorilor din domeniul sănătății și a factorilor de decizie politică pentru a evita apariția și răspândirea în continuare a rezistenței la antibiotice.

misuse of antibiotics 400

- Articolul continua mai jos-

Fiecare infecție prevenită este un tratament antibiotic evitat. Joacă-ți rolul în controlul rezistenței la antibiotice!

Tema generală a campaniei „Antibiotice: Manipulați cu grijă” reflectă mesajul general că antibioticele sunt o resursă prețioasă și ar trebui păstrate. Acestea ar trebui să fie utilizate pentru a trata infecțiile bacteriene numai atunci când sunt prescrise de un medic specialist. Antibioticele nu ar trebui să fie niciodată împărtășite altora, iar tratamentul corect trebuie urmat complet şi  nu păstrat pentru alte dăţi.

Măsuri împotriva rezistenței antimicrobiene

OMS / Europa se alătură cererii Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite de a lua măsuri imediate împotriva rezistenței antimicrobiene (AMR) și îndeamnă toate țările din regiunea europeană să participe la WAAW. Deoarece rezistența microbilor la antibiotice nu cunoaște granițe, aceasta este o oportunitate unică de a se alătura comunității globale în promovarea utilizării prudente a antibioticelor.

WAAW continuă și extinde domeniul de aplicare al Zilei europene de sensibilizare cu privire la antibiotice, o inițiativă europeană la care OMS / Europa s-a alăturat în 2012 și care s-a extins la țările din afara Uniunii Europene.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari