Întâlnirea Globală a liderilor OMS s-a încheiat cu un nou angajament pentru obținerea de rezultate

În această săptămână, mai mult de 260 de lideri ai OMS din sediile oficiale centrale regionale și din țările membre s-au adunat la Geneva pentru a discuta despre cum să transforme OMS într-o organizație care să poată îmbunătăți semnificativ sănătatea populaţiei lumii.

A fost pentru prima dată când noul director general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus a avut ocazia să se întâlnească față în față cu toți conducătorii principali.

Directorul general, Dr. Tedros a prezentat noua echipă de conducere, a subliniat realizările din primele sale 120 de zile de activitate și a prezentat pașii următori pentru a aduna contribuțiile din partea reprezentanților țărilor membre ale OMS în proiectul celui de-al treisprezecelea Program de lucru general și proiectul Planului de transformare și arhitectura care vor ghida schimbările organizaționale în următorii ani.

Aceștia s-au reunit pentru cea de-a noua întâlnire globală bi-anuală a șefilor birourilor naţionale OMS, care a avut pe agendă revenirea la obiectivul OMS de a-și consolida activitatea la nivelul fiecărei țări.

- Articolul continua mai jos-

„Aceasta a fost o oportunitate făra precedent de a întâlni conducerile de la toate nivelurile, inclusiv pe cei mai recenţi lideri de rang înalt, care  se alătură echipei OMS, împreună în acelaşi timp pentru a evidenţia viitorul curs al activităţii noastre în ţările din întreaga lume „, a declarat Shambhu Acharya, Directorul de Cooperare și Coordonare a ţărilor cu Sistemul Naţiunilor Unite. „A existat un adevărat spirit de energie și apetitul pentru schimbare s-a putut simți în discuțiile și grupurile de lucru pe parcursul celor trei zile”  a mai afirmat el.

Reuniunea a inclus, de asemenea, contribuțiile principalilor parteneri, printre care Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Comitetul Internațional al Crucii Roșii, GAVI și Fondul Global pentru Combaterea SIDA, Tuberculozei și Malariei, care și-au exprimat angajamentul reînnoit de a colabora cu OMS  pentru a face față provocărilor globale în materie de sănătate.

Cu ocazia întâlnirii, liderii de la sediul central, ai birourilor regionale și din țările membre au discutat provocările și soluțiile specifice la care OMS lucrează la nivel național. Ei au dezbătut ce vor face pentru a îndeplini prioritățile și direcțiile propuse pentru activitatea Organizației pentru următorii cinci ani.

Directorul general, dr. Tedros, a reamintit cu mare tristețe de moartea doctorului Mahmoud Fikri, directorul regional al OMS pentru estul Mediteranei. Toți cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere în memoria doctorului Fikri.

Dr. Tedros a reiterat faptul că personalul este cel mai mare avantaj al Organizației și le-a mulțumit pentru contribuțiile lor

„Sunt mândru de tot ce am realizat împreună în ultimele patru luni. Și sunt încântat de tot ceea ce putem realiza împreună în lunile și în următorii ani „, a spus dr. Tedros. „Un lucru care este clar pentru mine este că sunteți cu toții mândri să lucrați pentru OMS. Și eu am o misiune unică. Sunt mai hotărât decât oricând să lucrez cu voi toți pentru a valorifica potențialul extraordinar al acestei organizații de a face schimbări semnificative în lumea noastră. Veniţi cu mine în această misiune!” i-a îndemnat el pe toţi cei prezenţi.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari