Florian Bodog: Lipsa imunoglobulinei de pe piață se datorează problemelor de producție înregistrate de firmele producătoare

Ministerul Sănătății a informat că lipsa imunoglobulinei de pe piața românească se datorează problemelor de producție înregistrate de firmele producătoare și a solicitat acestora „mai multă responsabilitate” și respectarea prevederilor legale. Ministrul Sănătății, Florian Bodog, s-a întâlnit, în 31 octombrie, cu parinții copiilor afectați de deficiența de imunoglobulină și cu reprezentații asociațiilor de pacienți.

“Este o situație care se regăsește în spațiul european, motiv pentru care voi discuta subiectul la Consiliul miniștrilor care se va organiza la începutul lunii decembrie la Bruxelles. Exportul paralel și înștiințările din ce în ce mai dese ale companiilor privind problemele de producție se transformă într-o situație de sănătate publică nu numai în România”, a declarat ministrul Florian Bodog.

Acesta a solicitat de urgență o întâlnire cu firmele producătoare de imunoglobulină pentru a identifica soluțiile de aprovizionare și a verifica dacă aceste companii au respectat prevederile legale privind procedurile de aprovizionare. La întâlnire ministrul Sănătății a invitat și reprezentanții pacienților.

Între timp, Ministerul Sănătății continua demersurile demarate prin Compania Națională “Unifarm” de aprovizionare prin procedura de nevoi speciale. În prezent, Compania “Unifarm” a informat Ministerul Sănătății ca a achiziționat  6 000 de fiole de imunoglobulină pentru care așteaptă certificatul de calitate pentru a putea fi utilizate, conform procedurilor europene.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari